«Καλύτερος ποδοσφαιρικός πατέρας ο Γιοβάνοβιτς»

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έζησα τις πιο χρυσές εποχές του ΑΠΟΕΛ δήλωσε ο Μάριος Ηλία σε συνέντευξη του στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» του Super ΣΠΟΡ FM. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «γαλαζοκιτρίνων» αναφέρθηκε στην πορεία του στον ΑΠΟΕΛ, τους προπονητές που δούλεψε μαζί τους αλλά και στον λόγο που έφυγε από την ομάδα της Λευκωσίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάριου Ηλία στον Super ΣΠΟΡ FM:

Για την πορεία του στον ΑΠΟΕΛ:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, όταν ήταν εκεί έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς, με βοήθησε με τις εμπειρίες του. Το να έφευγε κάποιος από μια μεγάλη ομάδα, ήταν δύσκολο να επιστρέψει, θα μπορούσε να χαθεί. Από τη μια ήθελα να παίξω και να αποκτήσω εμπειρίες και από την άλλη, φοβόμουν αυτό. Ο Νίκος Ανδρονίκου ήταν ίσως ο σημαντικότερος προπονητής που δούλεψα μαζί του. Με πήρε στη Δόξα, κάναμε μια εξαιρετική χρονιά και μείναμε στην πρώτη κατηγορία. Μετά ανέλαβε ο κ. Πετρίδης στη διοίκηση και μας είπε πως θα επιστρέψουμε πίσω. Αυτός ήταν ο στόχος μου, να έχω μια καριέρα στο ΑΠΟΕΛ.  Το 2008 έφυγα γιατί έγινε μια παρεξήγηση με τον κ. Ουζουνίδη. Εκείνο τον καιρό είχε μια κόντρα με τον ΠΑΝΣΥΦΙ και επειδή ήταν εκεί ο αδερφός μου, θεωρούσα πως έφταιγα εγώ. Μετά από χρόνια μου είπε «τελικά δεν έφταιγες εσύ…».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ότι και να πω είναι λίγα. Είναι σαν ποδοσφαιρικός πατέρας. Με αποκαλούσε πάντα «Ζε». Έζησα τότε τις πιο χρυσές εποχές του ΑΠΟΕΛ. Στιγμές απίστευτες, που θα μου μείνουν μια ζωή» Μας έκανε να πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε την κάθε ομάδα. Θυμάμαι πως μου έδινε ένα dvd και μου έλεγε κοίταξε αυτό τον παίκτη και θα τον μαρκάρεις. Είτε έπαιζες είτε όχι, ήσουν εκεί. Δεν μπορούσες να σηκώσεις κεφάλι. Ήταν ένας αυτοκράτορας στον Αρχάγγελο».

Για τον Κώστα Μαλέκκο, είπε:
«Ήταν ένα ίνδαλμα ποδοσφαιριστή και είχα την τύχη να αγωνιστώ μαζί του. Ήταν το μεγαλύτερο όνομα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, θαύμαζα την τεχνική του κατάρτιση και την ποιότητα του σαν ποδοσφαιριστής».

Για την σημασία της παρουσίας του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ:
«Έφερε αρκετό επαγγελματισμό στην ομάδα. Για εμένα ήταν ευλογία που αγωνίστηκα δύο χρονιές στο Τσάμπιονς Λιγκ και μια στο Γιουρόπα Λιγκ. Δίνει μια δυναμική και μια αυτοπεποίθηση σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Σε κάνει να νιώθεις δυνατός. Άρχισαν αρκετά πράγματα να αλλάζουν, σε θέματα επαγγελματισμού. Από τα πιο μικρά πράγματα μέχρι τα μεγαλύτερα».

Για την πιο δυνατή ομάδα του ΑΠΟΕΛ που έζησε:
«Θεωρώ η πιο δυνατή ομάδα που είχαμε ήταν την σεζόν 2011-12».