«Προσπαθώ να καταλάβω τη νοοτροπία της ΑΕΛ»

«Ανέλαβα σε μια δύσκολη φάση τον σύλλογο, δε φοβήθηκα και τώρα με την παραμονή μου φαίνεται να με πιστεύουν όλοι», ανέφερε σε συνέντευξη του στον Active, ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μπρούνο Μπαλταζάρ. Ο κόσμος της ΑΕΛ ήταν «ύποπτος» όταν προτωήρθα σχολίασε ο Πορτογάλος προπονητής, για να συμπληρώσει ότι δεν θα φέρει στην ομάδα παίκτες «ονόματα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΛ, Μπρούνο Μπαλταζάρ, στον Active:
 «Είμαι πολύ χαρούμενος. Αρχίσαμε να δουλεύουμε εδώ και ένα μήνα. Ανέλαβα σε μια δύσκολη φάση τον σύλλογο, αποδέχτηκα την πρόκληση, δε φοβήθηκα, ήταν πολύ σημαντική για μένα και για τους συνεργάτες μου. Τώρα με την υπογραφή και την παραμονή μου φαίνεται ότι με πιστεύουν όλοι. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Τώρα θα δουλέψω μαζί με τους συνεργάτες μου για να πετύχουμε τους στόχους της ΑΕΛ».

Για το πώς ήταν η ομάδα όταν ήρθε και το μέλλον: 
«Αυτό που δούλεψα περισσότερο όταν ήρθα ήταν το κομμάτι της ψυχολογίας. Η κατάσταση δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, προσπάθησα να αλλάξω κάποια πράγματα στην φιλοσοφία. Υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και όταν ήρθα δεν ήταν στα καλύτερά τους. Έδωσα κίνητρα, δούλεψα στη νοοτροπία, για να κάνω καλύτερα τις προπονήσεις. Πάντα ήμουν ειλικρινής με τους παίχτες, πάντα λέω την αλήθεια. Νιώθω ότι είμαι σε καλό δρόμο. Με τον Απόλλων έκλεισα 1 μήνα στον πάγκο της ΑΕΛ, και όσον αφορά τον μέλλον δεν μπορώ να δώσω υποσχέσεις. Υπόσχομαι μόνο ότι θα δουλέψω πάρα πολύ με τους ποδοσφαιριστές. Θα φέρω λίγους παίχτες, αν τα καταφέρω, δεν θέλω να κάνω επανάσταση στην ομάδα. Προσπαθώ να καταλάβω τη νοοτροπία του κόσμου και του σωματείου».

Αν η παρουσία του σε Αγγλία, Πορτογαλία, Γερμανία και Κύπρο τον έχει βοηθήσει να καταλάβει τη φιλοσοφία και των αρκετών ξένων παικτών που βρίσκονται στη Λεμεσιανή ομάδα: 
«Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι γεγονός ότι ο κόσμος της ΑΕΛ ήταν “ύποπτος” μαζί μου όταν πρωτοήρθα. Είμαι νεαρός, μόλις 39 χρονών. Έχω δουλέψει όμως πάρα πολύ με διάφορα courses και διάφορες δουλειές. Δεν φοβήθηκα ποτέ να αναλάβω την ευθύνη, μου αρέσουν οι προκλήσεις. Ναι, ήμουν έτοιμος να αναλάβω την ομάδα. Η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι ενωμένη. Έχω πάρα πολλά να μάθω από την ΑΕΛ και όσες γνώσεις έχω θέλω να τις μοιραστώ με την ΑΕΛ και τους ποδοσφαιριστές».

Για το γεγονός ότι έχει παρακολουθήσει παιχνίδια από τις ακαδημίες: 
«Ποιότητα υπάρχει όχι μόνο στην ΑΕΛ, αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο. Είμαι διατεθειμένος να δώσω ευκαιρίες. Χθες υπήρχαν δύο ποδοσφαιριστές στην προπόνηση ηλικίας 16 χρόνων. Είναι δύσκολο να μπουν όμως τώρα στην ομάδα, γιατί είναι κρίσιμη περίοδος με πολλή πίεση για έξοδο στην Ευρώπη. Στο πλάνο μου είναι να δώσω ευκαιρίες. Ο Γιάννης Μαύρου κάνει φανταστική δουλειά και είναι ένα μικρό παράδειγμα για τους μικρούς ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες όχι γιατί είναι Κύπριοι ή νεαροί. Δεν μου αρέσει να υπόσχομαι. Αν αξίζουν αυτή την ευκαιρία εγώ θα τους την δώσω».

Αν έχει μεταγραφικούς στόχους: 
«Έχω σημειώσει κάποια ονόματα. Δεν θέλω να φέρω παίχτες-ονόματα, θέλω να φέρω ποδοσφαιριστές επαγγελματίες που να μπορούν να καταλάβουν τη φιλοσοφία της ΑΕΛ. Δεν θέλω να κόψουμε ή να καταστρέψουμε ότι έχει χτίσει η ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια. Θέλω να ανανεώσω τις δυνάμεις για να εμφανιστεί καλύτερη η ομάδα τη νέα σεζόν».