Τα έσοδα του Πιέρου στην Κοπεγχάγη

Ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της μεταγραφής του Πιέρου Σωτηρίου στην Κοπεγχάγη με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης (25/4) η ομάδα της Δανίας και ο ΑΠΟΕΛ.
Αν και δεν δημοσιοποιήθηκε το ποσό που θα βάλει στο ταμείο του ο ΑΠΟΕΛ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό στα 2,5 εκατ. ευρώ.
 
Ο 24χρονος διεθνής θα ανήκει στην Κοπεγχάγη για τα επόμενα πέντε και θα διπλασιάσει τις αποδοχές του σε σχέση με το τι προνοούσε η συνεργασία του με τον ΑΠΟΕΛ με βάση το αναθεωρημένο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον περασμένο Δεκέμβρη.
 
 
 

Από τις 160 χιλιάδες ευρώ ετησίως που θα έπαιρνε στον ΑΠΟΕΛ ο Σωτηρίου θα βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα ποσό κοντά στις 375 χιλιάδες. Πάντως, η Κοπεγχάγη θα πληρώνει πολύ περισσότερα για να έχει στο ρόστερ της τον Πιέρο αφού το συμβόλαιο του θα προνοεί απολαβές που ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, το ψηλό ποσοστό φορολογίας (ξεπερνά το 40%) που ισχύει στη Δανία θα ψαλιδίσει τα έσοδα του διεθνούς επιθετικού ή καλύτερα εκτοξεύσει το ποσό που θα πληρώνει κάθε χρόνο η Κοπεγχάγη.