Υπέγραψε, φωτογραφήθηκε και ανακοινώθηκε ο Πιέρος (video+pics)

Από κοινού ανακοίνωσαν ΑΠΟΕΛ και Κοπεγχάγη τη μεταγραφή του Πιέρου Σωτηρίου. Η ομάδα της Δανίας ανέβασε μάλιστα φωτογραφία με τον Κύπριο διεθνή επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας. Όπως αναφέρει μάλιστα η συνεργασία είναι πενταετούς διάρκειας.
 
 
Οι πρώτες δηλώσεις του Σωτηρίου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στην Κοπεγχάγη και θα κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχει ο σύλλογος τους στόχους του και να κατακτήσει τρόπαια. Η Κοπεγχάγη είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη Σκανδιναβία και έχει μια σπουδαία ιστορία, της οποίας αδημονώ να γίνω μέρος. Έχω βιώσει ότι τόσο το στάδιο όσο και ο κόσμος είναι φανταστικά και θα κάνω το καλύτερο στο γήπεδο γι’ αυτόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα έλθω στην ομάδα, αλλά για μένα τώρα είναι σημαντικό να μείνω προσηλωμένος στον ΑΠΟΕΛ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κύπρο. Από το καλοκαίρι και μετά θα κάνω το ίδιο για την Κοπεγχάγη»
 
 
Στόλε Σόλμπακεν, προπονητής Κοπεγχάγης: : «Έχουμε βρει έναν επιθετικό που έχει κάτι απ’ όλα και σε πολλούς τομείς το κατάλληλο προφίλ για έναν επιθετικό της Κοπεγχάγης. Έχει φυσική κατάσταση διεθνούς επιπέδου, μια πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης και καταφέρνει να τη συνδυάζει με μεγάλο μέσο όρο τερμάτων. Έρχεται με διεθνή εμπειρία, είναι συνηθισμένος να παίζει υπό πίεση σε κορυφαίο σύλλογο και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τη χειριστεί. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ τα πήγε περίφημα και ήταν αποτελεσματικός σε υψηλό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα έκανε σκληρή δουλειά για την ομάδα του. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να τον πάρουμε στην Κοπεγχάγη και προσδοκούμε να δουλέψουμε μαζί του και να τον εξελίξουμε ακόμη περισσότερο».
 
Άντερς Χόρσχολτ, διευθυντής Κοπεγχάγης: «Δεν είναι μυστικό πως περιμένουμε ότι θα αποχαιρετίσουμε έναν από τους άλλους επιθετικούς μας αυτό το καλοκαίρι, αλλά αυτή η συμφωνία είναι μια απόδειξη ότι και την επόμενη περίοδο θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε, όποτε είναι απαραίτητο και η ευκαιρία κατάλληλη. Η Κοπεγχάγη έχει καλό όνομα στο διεθνές στερέωμα ως ελκυστικός προορισμός και ως μια εξαιρετική πλατφόρμα για να κάνεις το επόμενο βήμα σε μια καριέρα στο πιο υψηλό επίπεδο. Αυτή η συμφωνία είναι επίσης ένα παράδειγμα».