Ανόρθωση: Χολέρα έχει ο Καλό;

Τον Μάιο του 2009 υπερασπιζόμενος την πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια στην τεχνική ηγεσία ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς είχε εκστομίσει την περίφημη ατάκα: «Χολέρα έχει ο Κετσπάγια, δεν κατάλαβα δηλαδή;».

Σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα ένα ανάλογο ερώτημα-απορία θα μπορούσαν να απευθύνουν οι φίλοι της Ανόρθωσης στον Ρόνι Λέβι αναφορικά με την αντιμετώπιση του Καλό. Στα 28 παιχνίδια της «Κυρίας» μετά την έλευση του Ισραηλινού τεχνικού ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει ξεκινήσει βασικός στα 19, αλλά έχει βγάλει το 90λεπτο μόλις σε έξι (με Καρμιώτισσα, Άρη, ΑΕΖ, Ομόνοια στο πρωτάθλημα και στα δύο παιχνίδια με τον ΑΣΙΛ στο κύπελλο). Η τελευταία φορά που ο Καλό έπαιξε σε ολόκληρο αγώνα ήταν στις 25 Ιανουαρίου.

Στις υπόλοιπες 13 περιπτώσεις ο Λέβι έκανε αλλαγή τον 24χρονο άσο: σε τρεις περιπτώσεις (ΑΕΚ 0-1, ΑΕΛ* 0-0, Δόξα* 2-0) ήταν η τελευταία, σε ισάριθμες (Απόλλων* 1-1, Δερύνεια 3-0, Εθνικός 4-2) η δεύτερη και σε επτά περιπτώσεις η πρώτη (ΑΠΟΕΛ* 1-2, Καρμιώτισσα* 4-1, Απόλλων 0-0, ΑΕΛ 0-1, Απόλλων 3-1, ΑΠΟΕΛ* 1-1 για το πρωτάθλημα και ΑΕΚ* 1-3 στο κύπελλο).

Από τα επτά παιχνίδια, στα οποία ο Καλό ήταν η πρώτη αλλαγή της Ανόρθωσης, τα έξι είναι συνεχόμενα! Κατ’ ακρίβεια από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, όποτε ο Πορτογάλος ξεκινά στην ενδεκάδα είναι πάντα ο πρώτος που αντικαθίσταται!

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αγώνα στο χρονικό σημείο αντικατάστασης, είτε η ομάδα του παίζει με παίκτη παραπάνω (Απόλλων 0-0) ή με παίκτη λιγότερο (ΑΕΛ 0-1), ο 24χρονος εδώ και δύο μήνες είναι σταθερά η πρώτη αλλαγή της «Κυρίας». Το ερώτημα συνεπώς προκύπτει αυθόρμητα: «Χολέρα έχει ο Καλό, κ. Λέβι;»