Ο Πιέρος «έφτυσε» τον Ολυμπιακό, όχι ο ΑΠΟΕΛ

Μέγα θέμα αναδεικνύουν στην Ελλάδα την απόφαση του Πιέρου Σωτηρίου να συνεχίσει την καριέρα του στην Κοπεγχάγη, αντί στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
 
 
 

 
Από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια, τα πλείστα εκ των οποίων… επιστημονικής φαντασίας.
 
Μέχρι και εμπλοκή του Κωστάκη Κουτσοκούμνη (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) στη μεταγραφή για να δείξει το αντιολυμπιακό μένος του ο πρόεδρος της ΚΟΠ.
 
Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στους «ερυθρόλευκους» κάνουν λόγο για ρήξη στις σχέσεις ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακού μετά την πώληση του Πιέρου Σωτηρίου στην Κοπεγχάγη. Μάλιστα, γίνεται λόγος για προφορική συμφωνία των δύο ομάδων για μεταγραφή του Σωτηρίου, έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ την οποία αθέτησε ο Πρόδρομος Πετρίδης πουλώντας τον 24χρονο Κύπριο διεθνή στη Κοπεγχάγη για 2,5 εκατ. ευρώ.
 
 
 
 
 
Στα δημοσιεύματα αναφέρεται πως η απόφαση αυτή βάζει τέλος στην άψογη συνεργασία που είχαν οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια (μεταγραφή Ντε Βινσέντι, δανεισμός Γιαννιώτα) και ήδη ο Γιαννιώτας ενημερώθηκε ότι θα επιστρέψει στο «Ρέντη» στο τέλος της χρονιάς.
 
Απόφαση Πιέρου
Τα πραγματικά δεδομένα έχουν ως εξής. Τον Πιέρο Σωτηρίου βολιδοσκόπησαν και παρακολουθούσαν αρκετές ομάδες του εξωτερικού, όμως είχε ενώπιόν του μόνο δύο προτάσεις.
 
Από την Κοπεγχάγη και τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Η προσφορά της Δανέζικης ομάδας ήταν πιο συμφέρουσα οικονομικά τόσο για τον ΑΠΟΕΛ όσο και για τον ίδιο, ενώ την πλάστιγγα προς Κοπεγχάγη μεριά έγειρε η απόφαση του ποδοσφαιριστή να γυρίσει την πλάτη στον Ολυμπιακό και να επιλέξει την ομάδα του Στόλε Σολμπάκεν. 
 
O πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ πείστηκε με το πλάνο που του παρουσίασε η Κοπεγχάγη, με βάση το οποίο θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα για την επόμενη τριετία και ακολούθως θα πάρει μεταγραφή σε προηγμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης. (Η Κοπεγχάγη ξέρει ήδη πότε, πού και πόσο θα πωλήσει τον Πιέρο!)

 
Για το κατά πόσο η συνεργασία ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακού, Πρόδρομου Πετρίδη-Βαγγέλη Μαρινάκη διακόπηκε οριστικά θα το δείξει ο χρόνος.