Ο Απόλλωνας τα....χάνει, όταν χάνει ο ΑΠΟΕΛ

Την ποιότητα του Απόλλωνα δεν την αμφισβήτησε κανείς. Αντιθέτως, ουκ ολίγες φορές η ομάδα της Λεμεσού χρίστηκε από πολλούς (αντίπαλους και ΜΜΕ) ως η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο φετινό πρωτάθλημα ή καλύτερα από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Σωφρόνης Αυγουστή.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού κατάφεραν στη φετινή σεζόν να δείξουν χαρακτήρα και σ’ ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που συνήθως κρίνει τίτλους και για το οποίο πολλάκις περηφανεύεται ο ΑΠΟΕΛ: το βάθος στο ρόστερ.
 
Από τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα (ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, ΑΕΚ) οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού είχαν τις περισσότερες απουσίες ποδοσφαιριστών. Ο Σωφρόνης Αυγουστή κατάφερε να διαχειριστεί άριστα το ρόστερ του ξεπερνώντας και αυτό το εμπόδιο.
 
Αυτό που «πληγώνει» τον Απόλλωνα είναι η διαχείριση της πίεσης του πρωταθλητισμού, την οποία και οι τρεις διεκδικητές έχουν. Η ομάδα της Λεμεσού δείχνει μέχρι στιγμής ανήμπορη να περάσει αυτό το εμπόδιο και κάθε φορά που έχει την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση βολής τον ΑΠΟΕΛ έχει απώλειες βαθμών.
 
Η αρχή στο «Δασάκι»
Την 22η αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ και ο Απόλλωνας με αντεπίθεση διαρκείας μειώνει στους τρεις βαθμούς τη διαφορά.
Μια βδομάδα αργότερα οι «γαλάζιοι» στραβοπάτησαν στο «Δασάκι» κόντρα στον Εθνικό (2-2) και η διαφορά από την κορυφή ανέβηκε στους έξι βαθμούς.
 
Τον κέρδισε και μετά «ζαλίστηκε»
Την 25η αγωνιστική ο Απόλλωνας κερδίζει 2-0 τον ΑΠΟΕΛ και μειώνει ξανά τη διαφορά σε απόσταση μίας νίκης. Οι «γαλάζιοι» αποκτούν εκ νέου δυναμική τίτλου, όμως, άντεξαν και πάλι μόνο μια βδομάδα, καθώς στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής φάσης του πρωταθλήματος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και στην πρεμιέρα των play off σκόνταψαν κόντρα στην ΑΕΛ (1-1) με τη διαφορά από την κορυφή να εκτοξεύεται στο -7.
 
Στην 3η αγωνιστική των play off ο ΑΠΟΕΛ έχασε 2-1 από την ΑΕΚ, ο Απόλλωνας κέρδισε την Ομόνοια (0-2 στο ΓΣΠ) και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς, όμως την επόμενη αγωνιστική ηττήθηκε από την Ανόρθωση (3-1) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
Την 5η αγωνιστική της δεύτερης φάσης ο Απόλλωνας δείχνει ξανά τα «δόντια» του, κερδίζει για τρίτη φορά φέτος ΑΠΟΕΛ (δύο στο πρωτάθλημα και μια στο Σούπερ Καπ) και πάει στο -4.
 
Πέταξε το «δώρο» της Ανόρθωσης
Η Ανόρθωση κάνει «δώρο» στον Απόλλωνα στερώντας από τον ΑΠΟΕΛ δύο βαθμούς στην 6η αγωνιστική των play off και δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα της Λεμεσού να μειώσει για πρώτη φορά φέτος στο -2 από τον πρωτοπόρο και να έχει την τύχη στα χέρια του για κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
Ο Απόλλωνας ήταν (ξανά) κατώτερος των περιστάσεων στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΛ και η διαφορά παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς.
 
Το ερώτημα είναι αν ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει να δίνει τη δυνατότητα, χάνοντας βαθμούς, στον Απόλλωνα να πάρει τον τίτλο και κατά πόσο οι «γαλάζιοι» θα μπορέσουν να διώξουν τη ρετσινιά και να δείξουν «άντερα» πρωταθλητή.