Σκληρά μαρκαρίσματα στα όρια κόκκινης, κάρτες «βροχή» και διαπληκτισμοί

Ένταση, νεύρα, πάθος και σκληρά μαρκαρίσματα ήταν το σκηνικό στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωσης που βρήκε την ομάδα της Αμμοχώστου να προηγείται 1-0 με γκολ του Καλδερόν στο 34’.
 
 
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Νεόφυτος Νεοφύτου, έκανε εφτά (!) φορές χρήση της κίτρινης στο πρώτο ημίχρονο, αριθμός ρεκόρ για ένα ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα.
 
Πέντε ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης οι Σιβού (2), Καμπρερα (2), Μίτροβιτς, Ράγιος και Καλό (2) αντίκρισαν κίτρινη (Καμπρέρα και Ράγιος για διαμαρτυρίες), ενώ από πλευράς ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκαν οι Βάντερ και Αρτυματάς.
 
Ο πάγκος και οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης ήταν εκνευρισμένοι με το διαιτητή της αναμέτρησης που κιτρίνισε τη… μισή ομάδα, ενώ από πλευράς ΑΠΟΕΛ διαμαρτυρήθηκαν για το κτύπημα του Καλό στον Μπαράλ ζητώντας κόκκινη.
 
Υπήρχαν πολύ δυνατά μαρκαρίσματα ποδοσφαιριστών και σκληρά φάουλ από πίσω εκατέρωθεν που ήταν στα όρια της κόκκινης κάρτας. 
  
Στο 57' ο Μιλάνοφ, που ήταν χρεωμένος με κίτρινη, έκανε φάουλ στον Καλό έξω από την περιοχή της Ανόρθωσης. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη τον Βούλγαρο μπακ υπό τις διαμαρτυρίες των παικτών της Ανόρθωσης