Η προσβλητική (για την Ομόνοια) δήλωση του Φρέντμπεργκ

Η Ομόνοια άδικα έχασε (2-1) από την ΑΕΚ στο ΓΣΠ το απόγευμα του Σαββάτου (22/4). Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από την τραγική ΑΕΚ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όμως έβγαλαν μόνοι τα «μάτια» τους και πλέον το «τρένο» της Ευρώπης απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.
 
Για την αδικία του αποτελέσματος συμφώνησαν όσοι κλήθηκαν να μιλήσουν μετά το τέλος της αναμέτρησης, είτε προέρχονταν από την Ομόνοια είτε από την ΑΕΚ.
 
 
Όμως, η δήλωση του υπηρεσιακού προπονητή και κατά τα φαινόμενα νέου τεχνικού διευθυντή της Ομόνοιας, Γέσπερ Φρέντμπεργκ περί «καλύτερου ημίχρονου σε απόδοση στο φετινό πρωτάθλημα», μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί και αποδεικνύει τη δυσκολία του εγχειρήματος που αναλαμβάνει ο Πάμπος Χριστοδούλου.
 
Ναι η Ομόνοια ήταν καλύτερη. Έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Κλέιτον (63’) και Ντάρμπισαϊρ 90+3’), όμως μέχρι εκεί. Είχε απέναντι της μια τραγική ΑΕΚ στο ΓΣΠ, την οποία όφειλε να κερδίσει. Αν αυτή είναι η καλύτερη Ομόνοια, το "ταβάνι" της δεν μπορεί να είναι πιο πάνω από την τέταρτη θέση. 
 

 
Για ποια Ομόνοια συζητάμε;
Η συζήτηση αρχίζει και τελειώνει στην απάντηση του ερωτήματος: «για ποια Ομόνοια συζητάμε;»
 
Την ομάδα που επιβάλλεται, όπως αρμόζει η ιστορία της να πρωταγωνιστεί ή την ομάδα που παλεύει να εξασφαλίσει τον στόχο του ευρωπαϊκού εισιτηρίου; Το τελευταίο είναι που πληγώνει τον κόσμο της Ομόνοιας, ο οποίος αρνείται να δεχθεί ότι η ομάδα του παρά τα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων δεν μπορεί να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.
 
Η αλήθεια είναι πως στο ρόστερ του τριφυλλιού υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες δεν θα περνούσαν καν έξω από το «Ηλίας Πούλλος». Η Ομόνοια μοιάζει να τα έχει παρατήσει στο φετινό πρωτάθλημα και να περιμένει τη μοίρα της προσδοκώντας σε «Ανάσταση» με τον Πάμπο Χριστοδούλου.
Το χειροκρότημα στον Κατελάρη
Ο Φάνος Κατελάρης με το αυτογκόλ που πέτυχε έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας έδειξε και σε αυτή την περίπτωση πόσο μάγκας είναι. Σήκωσε το κεφάλι ψηλά, αναγνώρισε το λάθος του κατά την αποχώρηση του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα υψώνοντας το χέρι στους φίλους της Ομόνοιας σαν να ζητούσε συγνώμη, εισέπραξε ζεστό χειροκρότημα και έφυγε.
 
Το παιδί αυτό είναι το πολυτιμότερο κέρδος της φετινής Ομόνοιας. Ο Φάνος Κατελάρης δεν είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα με την ΑΕΚ. Είναι η ανακάλυψη της σεζόν 2016-17 και ένα δυνατό «όπλο» στη οπλοστάσιο του Πάμπου Χριστοδούλου για τη νέα χρονιά.
 
Λίγοι από την χθεσινή ενδεκάδα της Ομόνοιας, ίσως μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού,  αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό και του χρόνου. Αλλά είπαμε, εξαρτάται για ποια Ομόνοια συζητάμε…