Ο Βάτερμαν, ο Πάρντο και το μέλλον τους στον ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ έχει την πολυτέλεια να διαθέτει στο ρόστερ του δύο σπουδαίους τερματοφύλακες. Μπόι Βάτερμαν και Ούρκο Πάρντο είναι δίχως αμφιβολία το καλύτερο δίδυμο τερματοφυλάκων κυπριακής ομάδας και άλλη μια τρανή απόδειξη που πιστοποιεί το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ.
 
Ο ερχομός του Τόμας Κρίστιανσεν στον ΑΠΟΕΛ το περασμένο καλοκαίρι διαφοροποίησε τα δεδομένα στη θέση του τερματοφύλακα. Αν και η πρώτη εντολή του Δανού τεχνικού όταν έπεσαν οι υπογραφές στο συμβόλαιο συνεργασίας του με τους «γαλαζοκίτρινους» ήταν η παραμονή του Πάρντο στο ρόστερ, καθιέρωσε ως βασικό τον Βάτερμαν.
 
 
 

 
Για την απόφαση του αυτή δέχθηκε κριτική από μεγάλη μερίδα φίλων της ομάδας, καθώς η παρουσία του Πάρντο τα προηγούμενα χρόνια στον «Αρχάγγελο» τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στις τάξεις του κόσμου.
 
Η ικανότητα του Βάτερμαν να παίζει με την μπάλα στα πόδια ήταν αυτή που γοήτευσε τον Κρίστιανσεν, ο οποίος τον καθιέρωσε στην αρχική ενδεκάδα και παρά τις μέτριες εμφανίσεις του Ολλανδού πορτιέρε στους προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ επέμεινε στην επιλογή του και η συνέχεια της χρονιάς τον δικαίωσε.
 
 
 
 

 
Από την άλλη ο Πάρντο παρά την απραξία έδειξε τα «δόντια» όταν κλήθηκε ν’ αγωνιστεί στους αγώνες κυπέλλου, όπου παίζει βασικός, με αποκορύφωμα τον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΛ.
 
Ο ΑΠΟΕΛ πληρώνει (περίπου) μισό εκατομμύριο για να έχει στο ρόστερ του δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Αν θα πορευτεί και τη νέα σεζόν με τους Βάτερμαν-Πάρντο στη «φαρέτρα» θα το δείξει ο χρόνος.
 
Το δεδομένο είναι πως ο αναπληρωματικός επί Κρίστιανσεν, Πάρντο υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο μέχρι το Μάη του 2018, ενώ η συνεργασία του ΑΠΟΕΛ με τον Βάτερμαν εκπνέει στο τέλος της περιόδου.
 
Ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος που εκτός απροόπτου θα σημαίνει και ανανέωση συνεργασίας με τον Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος όχι απλά θα ζητήσει αλλά θα απαιτήσει (όπως είναι φυσικό) την παραμονή του 33χρονου Βάτερμαν. 
  
Αν το πιο πάνω σενάριο επαληθευτεί μένει να δούμε αν ο 34χρονος Πάρντο με τις τεράστιες εμπειρίες που κουβαλά θ' αποδεχθεί για δεύτερο συναπτή σεζόν να έχει το ρόλο του αναπληρωματικού.