Tα επτά κακά της μοίρας του

Μετά από 22 αγώνες ο Απόλλωνας απώλεσε το αήττητο σερί του, φεύγοντας χωρίς βαθμολογικό κέρδος από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα της Λεμεσού, αφού δεν κέρδισε ποτέ στη φάση των πλέι οφ την Ανόρθωση.

Ο Απόλλωνας υστέρησε σε πολλά σημεία και μοιραία ήρθε η απώλεια βαθμών που έφερε την ομάδα της Λεμεσού πίσω σχετικά με την προσπάθεια αναρρίχησης στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 
Η ήττα του Απόλλωνα άνοιξε τη διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ που κέρδισε το «αιώνιο» ντέρμπι με την Ομόνοια και ξέφυγε στο +7.
 
Η πίεση έχει, πλέον, αυξηθεί στους γαλάζιους και χρειάζεται σωστή διαχείριση ώστε να αντιστραφεί το κλίμα μετά το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ(13/05).
 
Τίποτα δεν θεωρείται τελειωμένο, όμως για να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου, ο Απόλλωνας θα πρέπει να κερδίσει τον πρωτοπόρο στο ερχόμενο ματς που είναι το τελευταίο χαρτί που έχει για να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
 
Τα 7 κακά της μοίρας του Απόλλωνα για να δεχθεί την ήττα από την Ανόρθωση
1.Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής με τους Γκίε και Μπεντόγια ήταν αρκετά σημαντικά για τον Απόλλωνα. Οι απουσίες τους ήρθαν να προστεθούν σε αυτές των Ρομπέρζ και Σακέτι που επίσης θεωρούνται βαρόμετρα στο πλάνο του Σωφρόνη Αυγουστή. Μάλιστα, οι Γκίε και Μπεντόγια εξ όσων φαίνεται θα λείψουν για καιρό.
 
2.Το γρήγορο τέρμα της Ανόρθωσης, όπως φάνηκε στη συνέχεια, επηρέασε σημαντικά. Ίσως και η σκέψη στην προϊστορία των αγώνων με την ομάδα της Αμμοχώστου να επηρέασε.
 
3.Γενικότερα το «Αντώνης Παπαδόπουλος» δεν φαίνεται να βγαίνει στον Απόλλωνα. Είναι το μοναδικό στάδιο, στην τρέχουσα σεζόν, που έχει δεχθεί περισσότερα από δύο τέρματα. Όπως και κόντρα στην Ανόρθωση, η εστία του παραβιάστηκε τρεις φορές και στον αγώνα με τον Ερμή την 7η αγωνιστική (3-2).  
 
4.Βασικά γρανάζια της ομάδας υστέρησαν σημαντικά, όπως για παράδειγμα ο Άλεξ ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος είναι βαρόμετρο για την ομάδα της Λεμεσού και ότι δεν έπιασε τα – γνωστά – ψηλά του στάνταρ συνέβαλε στην προβληματική εικόνα της ομάδας στο χώρο του κέντρου.
 
5.Με βάση τους αριθμούς ο Απόλλωνας διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Δεν λειτούργησε καθόλου καλά, ενώ και το τρίτο τέρμα προήλθε από κεφάλι δικού του παίκτη. Στην άμυνα περιλαμβάνεται και ο Μπρούνο Βάλε ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν είναι στα καλύτερά του.
 
6.Κακά τα ψέματα, παρά όλα αυτά τα προβλήματα ο Απόλλωνας μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ήταν άτυχος στις ευκαιρίες που βρήκε – κάποιες αποσόβησε τον κίνδυνο ο τερματοφύλακας της «Κυρίας» Γιώργος Παπαδόπουλος.
 
7.Ο Απόλλωνας δεν ήταν καλός στο στάδιο της Λάρνακας. Γι’ αυτό έχασε τον αγώνα. Τα πράγματα, όμως, ίσως να εξελίσσονταν διαφορετικά αν αποβαλλόταν στο 23’ ο Καλδερόν, ο οποίος γκρέμισε τον Ντα Σίλβα που ήταν έτοιμος να βρεθεί φάτσα με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.