Άλλο ένα «αιώνιο» ντέρμπι βάφτηκε γαλαζοκίτρινο

Επεκτάθηκε το αήττητο σερί του ΑΠΟΕΛ σε "αιώνιο" ντέρμπι καθώς κέρδισε για άλλη μία φορά της Ομόνοιας, αυτή τη φορά με 1-0, επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα και πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ντέρμπι τίτλου με τον Απόλλωνα.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν κεφάλι στο σκορ πολύ νωρίς στον αγώνα και κατάφεραν να το διατηρήσουν σχεδόν εύκολα μέχρι το φινάλε. Οι πράσινοι αν και είχαν δοκάρι, δεν πίεσαν ιδιαίτερα για να αλλάξουν τα δεδομένα.
 

 
 
Ο ΑΠΟΕΛ έφθασε τους 71 βαθμούς και είναι εφτά μπροστά από τον Απόλλωνα τον οποίο αντιμετωπίζει την ερχόμενη Πέμπτη στο φινάλε του πρώτου γύρου των πλέι οφ. Η Ομόνοια με 54 βαθμούς παραμένει στην 5η θέση και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η προσπάθειά της για ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
 
 
 
Νωρίς το προβάδισμα
Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στον αγώνα καθώς μόλις στο 4’ πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Εμπεσίλιο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα χωρίς να ακουμπήσει άλλος ποδοσφαιριστής και έτσι έγινε το 1-0.

Οι γαλαζοκίτρινοι κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο ημίχρονο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και με τα στατιστικά που ολοκλήρωσαν οι δύο ομάδες. Έχοντας υπέρ τους την κατοχή της μπάλας (58%-42%) έχοντας τέσσερις τελικές έναντι μίας των πρασίνων.

Δοκάρι η Ομόνοια
Η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 52’ όταν μετά το σουτ του Χριστοφή και αφού ο Βάτερμαν απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι προτού καταλήξει σε κόρνερ.

Όχι μεγάλες φάσεις
Στη συνέχεια του αγώνα, υπήρχε εναλλαγή στην υπεροχή με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν μεγάλους κινδύνους μπροστά από τις εστίες και κατά συνέπεια το 1-0 έμεινε αναλλοίωτο μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
4’ Εμπεσίλιο
Κίτρινες: Ιωάννου / Κατελάρης, Άρνασον
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ
: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής (11΄ Αστί8), Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Εμπεσίλιο (64΄ Μπαράλ), Βάντερ (79΄ Ντε Καμάργκο), Μπερτόλιο, Σωτηρίου
Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου (88’ Φιλιώτης), Καρλίτος, Άρνασον, Βύντρα, Κατελάρης, Μπρέεβελντ (83΄ Κύπρου), Κλέιτον (79΄ Ρουσιάς), Χριστοφή, Μαργκάσα, Νταρμπισάιαρ