Τον έστησε στον τοίχο και του έκοψε φόρα και αήττητο σερί (video)

Στην Ανόρθωση σταμάτησε το αήττητο σερί 22 αγώνων του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε 3-1 των «γαλάζιων» της Λεμεσού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» πέτυχε τα πρώτα της τέρματα και την πρώτη της νίκη στα play off και έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία του Απόλλωνα, ο οποίος δέχθηκε την πρώτη ήττα με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο.
 
Η ομάδα της Λεμεσού που δεν κέρδισε ποτέ την Ανόρθωση εκτός έδρας σε αγώνα play off (τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες) απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της για κατάκτηση του πρωταθλήματος και δίνει την ευκαιρία σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ να εκμεταλλευτούν το στραβοπάτημά της.
 
Η Ανόρθωση που σκόραρε μετά από 371’ είχε ως όπλο τις στημένες φάσεις από τις οποίες προήλθαν τα πρώτα δύο γκολ (12’ Ερέρο και Ράγιος 28’). Η ομάδα του Ρόνι Λέβι έφτασε τους 42 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας έμεινε στους 64 και θα υποχωρήσει στην Τρίτη θέση αν η ΑΕΚ κερδίσει την Κυριακή (9/4) την ΑΕΛ στο Τσίρειο και θα δει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ να επανέρχεται στους εφτά βαθμούς εφόσον οι «γαλαζοκίτρινοι» κερδίσουν στο ντέρμπι αιωνίων.
 
Στο 12' η Ανόρθωση προηγήθηκε στο σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράγιος και κεφαλιά του Ερέρο (πρώτο γκολ με τη φανέλα της Ανόρθωσης). Από στημένη μπάλα και το πόδι το "μαγικό" αριστερό πόδι του Ράγιος προήλθε και το δεύτερο τέρμα της "Κυρίας" στο 28'. Ο Ισπανός με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στήσιμο του τοίχους από τον Μπρούνο Βάλε και διπλασίασε τα γκολ της Ανόρθωσης. 
 
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας με διαφοροποιημένο πλάνο- ο Σωφρόνης Αυγουστή γύρισε το σχήμα σε 4-4-2 ρίχνοντας στο ματς τους Σαρδινέρο-Πίεχ και απέσυρε τους Ντα Σίλβα-Ρέινολντς- πίεσε για να μειώσει στο σκορ και έχασε καλές ευκαιρίες με τους Πίεχ και Παπουλή. 
 
Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ανόρθωση πέτυχε και τρίτο τέρμα με αυτογκόλ του Πελαγία στο 71' και κάπου εκεί οι ελπίδες του Απόλλωνα εκμηδενίστηκαν με τους "γαλάζιους" απλά να μειώνουν σε 3-1 με τον Παπουλή.
 
Εξαιρετικός ήταν στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα φέτος με τη φανέλα της Ανόρθωσης ο Παπαδόπουλος που γέμισε και με το παραπάνω τα γάντια του Κόπριβετς, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν οι Ράγιος και Καμπρέρα. 
 
Ο Απόλλωνας ήταν αγνώριστος στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, δέχθηκε εύκολα γκολ και δίκαια γνώρισε την ήττα. 
 
ΑΝΟΡΘΩΣH: Παπαδόπουλος, Σάντος, Γκάμπριελ, Ερέρο, Καλντερόν, Βίκτορ, Σεχού (78΄ Γιαννούλης) Ράγιος, Καρλίτος (63΄ Οικονομίδης) Ολιβέιρα, Καμπρέρα (87΄ Άλβες)

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Σέρτζιο, Πελαγίας, Βινίσιους, Βασιλείου (77΄ Γκόμες), Ρέινολντς (46΄ Σαρδινέρο), Κυριάκου, Άλεξ (46΄ Πίεχ), Πέδρο, Παπουλής, Μάγκλιτσα.