Όταν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ άφησαν άφωνο Βραζιλιάνο δημοσιογράφο στο Μπερναμπέου

4/4/2012. Μια σημαδιακή ημερομηνία για τον ΑΠΟΕΛ και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια η επική πορεία των γαλαζοκιτρίνων μέχρι τους 8 του Champions League έφτανε στο τέλος της.
Η μοίρα προνόησε οι τίτλοι τέλους του παραμυθιού να γραφτούν στο άνδρο της ομάδας με τους περισσότερους τίτλους πρωταθλητή Ευρώπης, το επιβλητικό «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
 
Όσοι έζησαν τη μοναδική εμπειρία εκείνο το κρύο βράδυ στη Μαδρίτη θα τη θυμούνται μια ζωή. Ο μικρός ΑΠΟΕΛ της άσημης ποδοσφαιρικά Κύπρου παρέλασε στο ιστορικό γήπεδο και πέραν των τεσσάρων χιλιάδων φίλων του παραληρούσαν στις εξέδρες.
 

Όταν μάλιστα ο Γκουστάβο Μαντούκα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κασίγιας  στο 67’ και μείωσε στο σκορ σε 2-1 ο εκστασιασμός των φίλων του ΑΠΟΕΛ που φιλοξενήθηκαν στο πέμπτο διάζωμα του Μπερναμπέου ήταν τόσο μεγάλος που προκάλεσε την απορία ενός Βραζιλιάνου δημοσιογράφου, ο οποίος καθόταν δίπλα μας.
«Γιατί πανηγυρίζουν τόσο πολύ; Είναι απίστευτοι κάνουν λες και πήραν το Champions League», ρώτησε απορημένος.
 
Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, οι παίκτες, οι προπονητές και η διοίκηση ένιωθαν, και όχι άδικα, ότι είχαν ήδη κατακτήσει το Champions League. Στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έκαναν τη φιέστα του τίτλου γι’ αυτό και το τελικό 5-2 και κατ’ επέκταση ο αποκλεισμός δεν είχε καμία σημασία.