Απόλλων: Έκανε το ΓΣΠ «εξοχικό»

Το σπουδαίο διπλό του Απόλλωνα επί της Ομόνοιας (0-2) έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα και δημιούργησε νέα δεδομένα στη μάχη κατάκτησης του τίτλου.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού δεν λύγισαν στην πίεση τους άγχους μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την ΑΕΚ έβγαλαν καρδιά νικητή σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο μετά τη νεροποντή που έπεσε στο ΓΣΠ και έφυγαν με διπλό που αναπτέρωσε τις ελπίδες τους για τον τίτλο.
 
Το -4 από τον ΑΠΟΕΛ εφτά στροφές πριν το τέλος είναι ανατρέψιμο, όμως στην ομάδα της Λεμεσού ξέρουν ότι δεν έχουν χρόνο για πανηγύρια. Ο Απόλλων είναι αήττητος σε 26 παιχνίδια (σε πρωτάθλημα και κύπελλο), όμως ο ΑΠΟΕΛ διατηρεί ακόμη το πάνω χέρι.
 
Ο Σωφρόνης Αυγουστή ξέρει πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι πρέπει να κρατήσει προσγειωμένους στο έδαφος ποδοσφαιριστές, διοίκηση και κόσμο του Απόλλωνα και οι δηλώσεις του για αυτοσυγκράτηση μετά από μεγάλες νίκες είναι σύνηθες φαινόμενο.
 
Ο Απόλλων του Σωφρόνη Αυγουστή κέρδισε τον σεβασμό. Με τέσσερις νίκες σε πέντε ντέρμπι επί της Ομόνοιας φέτος. Με άνετο διπλό (1-3) στην «Αρένα», όπου είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε. Με ψυχικά αποθέματα και ανατροπές που έσπασαν καρδιές κόντρα σε Εθνικό και ΑΕΚ στο Τσίρειο και άρνηση να χάσει στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Κέρδισε εντός έδρας τον ΑΠΟΕΛ, ενώ δεν έχασε από τον άμεσο συνδιεκδικητή του τίτλου εκτός έδρας. Παίζοντας επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά όταν το απαιτούν οι συνθήκες (καιρικές και αγωνιστικές), όπως έγινε στο χθεσινό (2/4) ντέρμπι με την Ομόνοια με απαράμιλλο πάθος και τακτική προσήλωση.
 
Το επίτευγμα στο ΓΣΠ
ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια ήταν, πριν την έναρξη της 3ης αγωνιστικής των play off οι ομάδες με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στους εντός έδρας αγώνες. Οι «γαλαζοκίτρινοι» μάζεψαν 38 βαθμούς και οι «πράσινοι» 34.
 
Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ και το διπλό του Απόλλωνα (33 βαθμούς στα εντός έδρας παιχνίδια) κόντρα στην Ομόνοια ανέβασε την ομάδα της Λάρνακας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 36 κερδισμένους βαθμούς.
 
Σε αυτό το γήπεδο (ΓΣΠ) ο Απόλλων είναι αήττητος στις οκτώ τελευταίες επισκέψεις του απέναντι σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλάζιοι» που κέρδισαν τέταρτη φορά σε πέντε φετινούς αγώνες την Ομόνοια μετρούν πέντε διπλά στα τελευταία εφτά ματς στην πρωτεύουσα κόντρα στην Ομόνοια την οποία κέρδισαν τρεις συνεχόμενες φορές.
 
Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ ο Απόλλων είναι αήττητος στο ΓΣΠ στις τέσσερις πιο πρόσφατες επισκέψεις του (2-2, 0-1, 2-2, 1-1).