Ανόρθωση: Ο Παντελή κάνει αυτό που ξέρει

Η (φυσική) παρουσία του διοικητικού ηγέτη στην καθημερινότητα της ομάδας. Ο τερματισμός της (πάσης φύσεως) αβεβαιότητας για οτιδήποτε αφορά το σύλλογο. Η -λόγοις και έργοις- επαναφορά (όχι ακόμη σε πλήρη βαθμό) της νοοτροπίας της μεγάλης ομάδας. Η ουσιαστική ενίσχυση στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Το άνετο πέρασμα των κριτηρίων του Μαρτίου. Η νέα (επωφελέστερη) συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Όλα τα προαναφερθέντα, σε συνδυασμό αφ’ ενός με το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος αφ’ ετέρου με την παραμονή στο κόλπο για την κατάκτηση του κυπέλλου, συνθέτουν το κάδρο της συνεισφοράς του Ανδρέα Παντελή στην Ανόρθωση της περιόδου 2016/17, μετά την προ ολίγων μηνών έναρξη της δεύτερης θητείας του στον προεδρικό της θώκο. Όλα καταγεγραμμένα και ευμενώς σχολιασμένα πλειστάκις και σχεδόν πανταχόθεν.
 
Για πρώτη φορά μετά το 2009
Ο διοικητικός ηγέτης της «Κυρίας», ωστόσο, διαθέτει επαρκή εμπειρία στο χώρο, προκειμένου να γνωρίζει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι με την κατάκτηση του κυπέλλου η παρτίδα της τρέχουσας περιόδου απλώς σώζεται -δεν κερδίζεται (σ.σ. για να κερδηθεί, θα έπρεπε ο σύλλογος της Αμμοχώστου να είναι άκρως διεκδικητικός και στο πρωτάθλημα, όχι ο εξ αρχής άνευ προοπτικής κομπάρσος στα πλέι οφ για τον τίτλο).
Δεύτερον, ότι οι σοβαρές και στιβαρές ομάδες με φιλοδοξίες «χτίζονται» τα καλοκαίρια -όχι τους χειμώνες. Και στο πλαίσιο αυτό αξίζει διαφορετικής ανάγνωσης και αξιολόγησης η είδηση πως ο Παντελή και ο Ρόνι Λέβι έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις και σχεδιασμούς που αφορούν την ερχόμενη περίοδο.
Εν πρώτοις, γιατί είναι ένα σκηνικό που έχει να παρατηρηθεί στην Ανόρθωση από το καλοκαίρι του 2008, όταν στην προεδρία ευρισκόταν ο Ανδρέας Παντελή και στον πάγκο ο Τιμούρ Κετσπάγια. Έκτοτε είτε υπήρχε διοικητική αβεβαιότητα, είτε δεν ήταν βέβαιο ποιος θα ήταν προπονητής την ερχόμενη χρονιά, είτε ο προγραμματισμός ξεκινούσε (και ολοκληρωνόταν) πολύ αργότερα.
 
Καλύπτει χαμένο έδαφος
Δευτερευόντως, διότι είναι η πρώτη φορά που η «Κυρία» δείχνει έτοιμη να αξιοποιήσει προς όφελός της μια αγωνιστικά κακή χρονιά. Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν καλοκαίρια, στα οποία -εν τη απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων- ο σύλλογος απέτυχε να αξιοποιήσει το πλεόνασμα χρόνου, προκειμένου να στελεχωθεί, να προετοιμαστεί, να δέσει και να φορμαριστεί έγκαιρα εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος.
Τώρα, κι ενώ υφίσταται μέσω κυπέλλου η προοπτική εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, διοίκηση και τεχνική ηγεσία δράττονται της ευκαιρίας που τους προσφέρει η άνευ ουσιαστικού στόχου παρουσία στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτό το χρονικό διάστημα προς όφελος της ομάδας.
Ήδη άλλωστε, μετά την επιστροφή Παντελή, η Ανόρθωση τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο έχει καλύψει αρκετό χαμένο έδαφος, προκειμένου να μην αισθάνεται πως υστερεί δραματικά έναντι των ανταγωνιστών της. Τώρα καλείται να πράξει το ίδιο και στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου η υστέρηση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα. Με τον έγκαιρο προγραμματισμό της ερχόμενης περιόδου διοίκηση και τεχνική ηγεσία της «Κυρίας» φιλοδοξούν να θέσουν (από τώρα) τις βάσεις για να το κερδίσουν.