«Εξωγενείς παράγοντες δημιούργησαν άσχημο κλίμα στην Εθνική Κύπρου»

Για την κριτική που δέχεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Χριστάκης Χριστοφόρου μετά το ισόπαλο 0-0 της Κύπρου με την Εσθονία, το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και το γεγονός πως δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας ο Στάθης ΑΛωνεύτης, μίλησε ο στο ραδιόφωνο του Super Sport FM ο πρόεδρος επιτροπής Εθνικών ομάδων της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις
Είμαστε απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα. Έπρεπε να κερδίσουμε την Εσθονία και εγώ είμαι ο πρώτος που το είπα.
Ναι είχαμε την κατοχή, τις ευκαιρίες όμως δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Και το απογοητευτικό είναι πως στο φιλικό με το Καζακστάν που είναι ψηλότερα από την Εσθονία στην κατάταξη της ΦΙΦΑ ήμασταν πολύ καλύτεροι.
 
Όλο αυτό που έγινε πριν το παιχνίδι με τη δημοσίευση ονομάτων (σ.σ. τα σενάρια επιστροφής Πάμπου Χριστοδούλου) δημιούργησαν άσχημο κλίμα. Εξωγενείς παράγοντες δημιούργησαν άσχημο κλίμα στην Εθνική Κύπρου.
 
Πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα κάνουμε. Έχουμε δοκιμάσει πάρα πολλές λύσεις με Κύπριους προπονητές και είναι οι πρώτοι που δέχονται την κριτική, άρα πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει.
 
Πάντως, να ξεκαθαρίσω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα προπονητή το ξεκαθαρίζω.
 
Δεν πρέπει να μηδενίσουμε τα πάντα για μια ισοπαλία με την Εσθονία. Εγώ αυτό που είδα είναι μια ομάδα μ’ ένα ρόστερ 22 ποδοσφαιριστών με έξι απουσίες ενδεκάδας. Αποδείχθηκε τελικά ότι δεν είμαστε ούτε η Βραζιλία, ούτε η Γερμανία. Αν θέλετε να κρεμάσουμε τον προπονητή τι να σας πω.
 
Η μεγαλύτερη μου απογοήτευση είναι για τον κόσμο που απογοητεύσαμε και οφείλουμε να απολογηθούμε τον κόσμο.
 
Το να βγούμε μετά από το παιχνίδι και να πούμε ότι διώχνουμε τον προπονητή δεν πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση. Έχουμε άλλους τρεις μήνες μέχρι το επόμενο παιχνίδι και πρέπει να σκεφτούμε νηφάλια.
 
Για την άποψη ότι κτίζουμε για την επόμενη φάση του Euro:
Κοιτάξτε δεν μπορούμε να λέμε ότι κτίζουμε για το μέλλον. Ναι γίνεται μια ανανέωση έχουν έρθει νέα παιδιά αλλά δεν μπορείς να κτίζεις πάνω σε ήττες και ισοπαλίες στην έδρα σου. Μη ξεχνάμε ότι μπορεί να παίζαμε με την Εσθονία, αλλά η Εσθονία έχει παίκτη στη Λίβερπουλ.
 
Για το θέμα Αλωνεύτη:
Είναι ένας συνδυασμός από διάφορα θέματα το θέμα του Στάθη. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά να είστε σίγουροι ότι στην επόμενη κλήση θα ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Αλωνεύτη.