Όταν Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ ήθελαν τον Μήτρογλου

Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου κόντρα στον Βέλγιο τον έφερε και πάλι στο περίοπτη θέση στον Τύπο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο 29χρονος Έλληνας επιθετικός σκοράρει κατά ριπάς με την Μπενφίκα και βοηθάει απεριόριστα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
 
Αυτός ο παίκτης, πριν η καριέρα του απογειωθεί είχε βρεθεί στο στόχαστρο και κυπριακών ομάδων. Συγκεκριμένα κατά καιρούς γράφτηκε – κάποιες φορές επιβεβαιώθηκε – για ενδιαφέρον των δύο «αιωνίων» της Λευκωσίας για τον 29χρονο επιθετικό.
 
Αρνητική πρόταση στην Ομόνοια
Το καλοκαίρι του 2010, ο τότε πρόεδρος της Ομόνοιας, Μιλτιάδης Νεοφύτου, ήταν σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού – δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συνάντηση με τον Σωκράτη Κομινάκη, αφού απουσίαζε στο εξωτερικό ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης.
 
Η διοίκηση της Ομόνοιας είχε διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες για τον «πιστολέρο», όμως επιβεβαιώθηκαν από τον πατέρα του Μήτρογλου, που είχε αποκαλύψει στο «Φως των Σπορ» ότι: «από την Κύπρο υπάρχει ενδιαφέρον από την Ομόνοια, από την Ελλάδα από τον Ηρακλή και στη Γερμανία υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά είναι και κάτι άλλο που δεν έχει γραφτεί και δεν θέλω να το πω».
 
Μάλιστα, όπως είπε ο πατέρας του Μήτρογλου, ο οποίος τότε ήταν εκτός πλάνων του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οικονομική προσφορά της Ομόνοιας ήταν η καλύτερη, αλλά επανέλαβε ότι τα χρήματα δεν ήταν η πρώτη τους προτεραιότητα. Επιπλέον, θεωρούσε οπισθοδρόμηση στην καριέρα του, να έρθει στο κυπριακό πρωτάθλημα.
 
Προτίμησε να πάει δανεικός στον Πανιώνιο μέχρι το τέλος της περιόδου 2010-11 και στον Ατρόμητο την περίοδο 2011-12.
 
Τον ήθελε ο Γιοβάνοβιτς
Ακολούθως, για τρεις συναπτές (καλοκαίρι 2011, Ιανουάριος 2012, καλοκαίρι 2012) μεταγραφικές περιόδους, ο Μήτρογλου… έμπαινε στο στόχαστρο του ΑΠΟΕΛ, σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες.
 
Το καλοκαίρι του 2012 το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) έγραφε ότι «ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τη διοίκηση την απόκτηση του διεθνούς φορ, ο οποίος εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Ατρόμητου, στον οποίο αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ο ΑΠΟΕΛ έχει βάλει στα ταμεία του από την εκπληκτική φετινή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ και ετοιμάζεται, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, να προσφέρει δύο εκατομμύρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα του ικανότατου σκόρερ».
 
Από τον ΑΠΟΕΛ ποτέ δεν αποδέχθηκαν ότι είχαν ενδιαφερθεί για τον νυν παίκτη της Μπενφίκα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του τότε εκπρόσωπου Τύπου, Πανίκου Χατζηλιασή, (στο balla) τον Μάρτη του 2012, περίοδο που ο ΑΠΟΕΛ είχε κάνει την πορεία μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ: «Δεν είμαστε το σωσίβιο για όσους θέλουν να ξελασπώσουν οικονομικά πάνω στην καμπούρα του ΑΠΟΕΛ. Τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους εκάστοτε εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών. Με όλη μας την ειλικρίνεια, δεν υπάρχει ίχνος ενδιαφέροντος για τον Μήτρογλου και τον Λαζαρίδη. Όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας όσων τα έγραψαν και τα ανακυκλώνουν. Το παραμύθι με τον Μήτρογλου είναι παλιό. Ας επινοήσουν κάτι καινούριο, για να είναι πιο πιστευτοί».
 
Ασφαλώς, πότε δεν ντύθηκε ούτε στα γαλαζοκίτρινα ο Μήτρογλου, ο οποίος το 2014 βρέθηκε στην Φούλαμ, ενώ το καλοκαίρι επέστρεψε (δανεικός) στον Ολυμπιακό. Από το καλοκαίρι του 2015 – αρχικά υπό μορφή δανεισμού – βρίσκεται στην Μπενφίκα.