Ο Πιέρος έχει (ακριβή) τιμή. Άστε τις αηδίες με Γιαννιώτα...

Στα ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης άρχισαν εντέχνως να προετοιμάζουν το έδαφος για τα περί εμπλοκής του ονόματος του Γιάννη Γιαννιώτα σε πιθανή μεταγραφή του Πιέρου Σωτηρίου στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
 
 
Το γεγονός πως ο Ελλαδίτης εξτρέμ ανήκει στους «ερυθρόλευκους» και παίζει με τη μορφή δανεισμού στον ΑΠΟΕΛ με τους «γαλαζοκίτρινους» γέννησε δημοσιογραφικά σενάρια ανταλλαγής των δύο ποδοσφαιριστών.
 
Οι Ελλαδίτες επικαλούνται μάλιστα κυπριακά δημοσιεύματα (δείτε εδώ δημοσίευμα της ιστοσελίδας sdna), εντούτοις κάτι τέτοιο δεν γράφτηκε ποτέ στον κυπριακό Τύπο. Το δεδομένο είναι ένα: Ο Πιέρος Σωτηρίου είναι υπό διαπραγμάτευση το καλοκαίρι και έχει τιμή πώλησης, η οποία αρχίζει από το 1,5 εκατ. ευρώ, ίσως και τα 2 εκατ. ευρώ.
 
 
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν πρόκειται να παραχωρήσει το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο χωρίς να βάλει στο ταμείο του υπέρογκο για τα κυπριακά δεδομένα ποσό. Ο Πιέρος έχει τα φόντα να  μείνει στην ιστορία ως η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, θέση την οποία κατέχει, μέχρι στιγμής, ο Αΐλτον Αλμέιδα με τη μεταγραφή στην Τέρεκ Γκρόνζι τον Σεπτέμβρη του 2012, έναντι 2,2 εκατ. ευρώ.
 
 
 
 
Τώρα, αν ο ΑΠΟΕΛ επιθυμεί να κρατήσει τον Γιαννιώτα στο ρόστερ του είτε ως δανεικό είτε ως ελεύθερη μεταγραφή είναι άλλη υπόθεση που θα εξεταστεί το καλοκαίρι. Όποιος θέλει τον Πιέρο Σωτηρίου είτε αυτός είναι ο Ολυμπιακός, είτε ο ΠΑΟΚ, είτε η Τορίνο είτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, θα πρέπει να βάλει βαθιά, πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.