Χριστοφόρου: Με διαφορετική ενδεκάδα και τρόπο αντιμετώπισης

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε το παιχνίδι της Κύπρου με την Εσθονία ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χριστάκης Χριστοφόρου. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα. Η νίκη επί του Καζακστάν μας δίνει αυτοπεποίθηση και εύχομαι να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αυριανό αγώνα με την Εσθονία γιατί είναι ένας διαφορετικός αντίπαλος που έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, διαφορετική τακτική και ο κάθε παίκτης ξεχωριστά πρέπει να τα δώσει όλα για να πετύχουμε τον στόχο μας.  Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα δώσουμε το 100% από το πρώτο λεπτό για να πάρουμε τη νίκη»  ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Χριστοφόρου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε:
«Είναι ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για εμάς. Το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό και με την ίδια σοβαρότητα όπως και όλους τους αγώνες μας. Στους πρώτους μας αγώνες στη διοργάνωση είχαμε καλή απόδοση αλλά για κάποιες λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Ελπίζω στους αγώνες που ακολουθούν να πάρουμε τους βαθμούς που δεν καταφέραμε στο ξεκίνημα».
 
«Τα αποτελέσματα της Εσθονίας δεν αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια της στο γήπεδο στους αγώνες με Ελλάδα, Βοσνία και Βέλγιο. Περιμένω αύριο να γίνει ένας αγώνας ντέρμπι. Είναι μια ομάδα με τους ίδιους στόχους με εμάς, έχουν αρκετούς έμπειρους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό, όμως και εμείς έχουμε έμπειρους και νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχουν πολλά κίνητρα να πετυχαίνουν νίκες με την Εθνική». 
 
Σχετικά με τις επιλογές του σε σχέση με το φιλικό με το Καζακστάν:
«Δεν συνηθίζω να λέω την ενδεκάδα. Σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές και στην ενδεκάδα και στον τρόπο αντιμετώπισης του αντιπάλου».
 
Τον φοβίζει κάτι σχετικά με την αναμέτρηση;
«Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Είναι η μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας. Θα είναι κάτι σαν ντέρμπι. Η Εσθονία είναι έμπειρη ομάδα αφού έχουν παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Έχουν αρκετούς παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. Είμαστε πεπεισμένοι για την ομάδα μας. Έχουμε έμπειρους παίκτες, αλλά και νεαρούς που διψούν γι διάκριση με την Εθνική».
 
Δημήτρης Χριστοφή: "Μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο. Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες όταν αγωνίζεται η Εθνική, είναι ένας αγώνας με μοιρασμένες πιθανότητες, όμως, μπορούμε να έχουμε πλεονέκτημα αν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες νίκες και ελπίζω να πετύχουμε τρεις συνεχόμενες, κάτι που είναι σπάνιο για την Εθνική μας ομάδα.  Δεν θεωρώ ότι είμαστε το φαβορί, όμως, επαναλαμβάνω ότι με την στήριξη του κόσμου, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε τη νίκη".