Νίκη με ανατροπή και η προσοχή στην Εσθονία

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Κύπρου πέτυχε νίκη με 3-1 επί του Καζακστάν σε φιλικό αγώνα που έγινε στο  "Αντώνης Παπαδόπουλος".

Κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο, η ομάδα μας έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, πέτυχε τρία τέρματα και δημιούργησε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ενόψει του επίσημου αγώνα με την Εσθονία το ερχόμενο Σάββατο (19:00, ΓΣΠ).


Στο 29' ο Tanat με έξυπνο πλασέ με τακουνάκι άνοιξε το σκορ για το Καζακστάν.

Ο Νέστορας Μυτίδης με κεφαλία στο 55', ο Φάνος Κατελάρης με πλασέ στο 63' και ο Δημήτρης Χριστοφή με σουτ στο 67' πέτυχαν τα τέρματα της Εθνικής μας. 

Κύπρος (Χρ. Χριστοφόρου): Κ. Παναγή, Μ. Στυλιανού (77' Α. Παναγιώτου), Β. Σιέλης, Ν. Αλεξάνδρου, Φ. Κατελάρης, Β. Λαμπάν (58' Μαρκάσα), Γ. Κάστανος (68' Αβραάμ), Κ. Αρτυματάς, Κ. Χαραλαμπίδης (58' Χριστοφή), Α. Μακρής (81' Ρουσιάς), Ν. Μυτίδης (68' Χ. Κυριάκου).

 

Αναπληρωματικοί: Α. Γιωργαλλίδης, Ν. Μιχαήλ, Η. Χαραλάμπους, Γ. Μερκής, Ν. Εγγλέζου, Κ. Λαϊφης, Α. Κυριάκου.

Μαρκάσα, Ανδρέας Παναγιώτου και Φάνος Κατελάρης έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών με τον Κατελάρη  να χρίζεται και σκόρερ. 

Διαιτητής του αποψινού αγώνα ήταν ο Ιρλανδός Robert Harvey με βοηθούς τους συμπατριώτες του Robert Clarke και Wayne McDonnell με τέταρτο διαιτητή το Λούκα Σωτηρίου