Στη μεγαλύτερη τιμή της η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου

Με την ευρωπαϊκή του πορεία να έχει ολοκληρωθεί και τη σκέψη του να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στους εγχώριους στόχους, ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, έχοντας υπέρ του τις πιθανότητες για κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου πρωταθλήματος.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι, οκτώ στροφές πριν από το τέλος της σεζόν, όχι μόνο διατηρούνται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά έχουν αυξήσει και τη διάφορα από τους διώκτες του.
 
 
Μετά την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ, ο Απόλλωνας πλέον είναι στην δεύτερη με 61 βαθμούς. Δηλαδή, η ομάδα της Λεμεσού απέχει από τον πρωτοπόρο επτά βαθμούς, διαφορά που είναι η μεγαλύτερη που υπήρξε μέχρις στιγμής στο πρωτάθλημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου στη βαθμολογία.
 
 
Η προηγούμενη μεγαλύτερη διαφορά ήταν οι έξι βαθμοί που είχαν οι γαλαζοκίτρινοι από τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ στην 24η (59-53) και 27η (65-59) αγωνιστική αντίστοιχα.
 
Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας την 17η αγωνιστική ισόβαθμος με την ΑΕΛ, ενώ την επόμενη αγωνιστική βρέθηκε μόνος του στην κορυφή. Εκ τότε κρατάει την πρωτιά και έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.