Στο +7 και αφεντικό για τίτλο ο ΑΠΟΕΛ (vid)

Μετά το τέλος των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, κερδίζοντας με 2-0 την ΑΕΛ στο ΓΣΠ, αποτέλεσμα που τον φέρνει στο +7 από τη δεύτερη θέση.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν τους 68 βαθμούς, ο δεύτερος Απόλλωνας είναι στους 61 και η ΑΕΚ στους 59 βαθμούς. Η ΑΕΛ παραμένει στην πέμπτη θέση με 52 βαθμούς, δύο βαθμούς πίσω από την τέταρτη Ομόνοια.
 


 
Η επικράτηση του ΑΠΟΕΛ ήταν απόλυτα δίκαιη, καθώς ήταν η ομάδα που έφτιαξε τις περισσότερες και πιο μεγάλες ευκαιρίες (10 με 4), έχοντας την πλήρη υπεροχή και κατοχή της μπάλας από το πρώτο ημίχρονο (το οποίο έκλεισε με 69%-51% υπέρ των γηπεδούχων).
 
 
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο ΑΠΟΕΛ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έγινε πιεστικός προς την εστία της ομάδας της Λεμεσού.
 
Στο 13’ οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας βρήκαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν, μετά από φάση διάρκειας, ο Μερκής από κοντά σημάδεψε το δοκάρι.
 
 
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να είναι πιεστικός για την εστία του Ρομό, ο οποίος στο 32’ και το 38’ αποσόβησε τον κίνδυνο στις προσπάθειες των Αλωνεύτη και Μοράις αντίστοιχα. Ο Αλωνεύτης είχε τεράστια ευκαιρία στο 45+1’ για να ανοίξει το σκορ όμως το σουτ του βρήκε στο δοκάρι.
Τελικά, η πίεση των γηπεδούχων επέφερε καρπούς, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, από την άσπρη βούλα αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κυριάκου εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σωτηρίου που ήταν εύστοχος και σημείωσε το 1-0 για τον ΑΠΟΕΛ στο 45+4’.
Η νίκη άρχισε… να χαμογελάει για τα καλά στον ΑΠΟΕΛ στα αρχικά στάδια του δεύτερου ημιχρόνου, μιας και στο 48’ ο Μιλάνοφ με σέντρα έδωσε το δικαίωμα στον Κάνιας, που έπιασε απευθείας το σουτ, να πετύχει το παρθενικό του τέρμα με την γαλαζοκίτρινη φανέλα και να κάνει το 2-0.
Από  εκεί και πέρα, τα πράγματα ήταν απλά για τον ΑΠΟΕΛ. Έλεγξε πολύ εύκολα το υπέρ του προβάδισμα, αφού η ΑΕΛ ήταν εντελώς ακίνδυνη και δεν δημιούργησε κανένα μεγάλο κίνδυνο για την εστία του Βάτερμαν.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
45+4’ πεν. Σωτηρίου, 48’ Κάνιας
Κίτρινες: Μιλάνοφ
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν):
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (75’ Βάντερ), Αλωνεύτης (85’ Εμπεσίλιο), Μπερτόλιο (65’ Μπαράλ), Σωτηρίου 
ΑΕΛ (Διονύσης Διονυσίου): Ρομό, Αϊρόσα, Μιτρέα, Α. Κυριάκου (51΄ Πίτι), Φορτούνα, Σοάρες (75’ Ηλία), Λαφράνς, Νικολάου, Σάσι, Μέσκα, Αρουαμπαρένα (66’ Γεωργιάδης)