«Από πρακτορεία στην Κύπρο και Κύπριους παίκτες άρχισε το στημένο»

Το «φάκελο» του αγώνα ΑΕΖ-Δόξα που στάλθηκε από την ΟΥΕΦΑ ως ύποπτο για χειραγώγηση αποκαλύπτει στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα «Goal News», σε ρεπορτάζ του αρχισυντάκτη της Ιάκωβου Κακουρή.
 
Στο φάκελο περιλαμβάνεται το συμπέρασμα του αρμόδιου τμήματος της ΟΥΕΦΑ, η συνολική ανάλυση στοιχημάτων, η προϊστορία των ύποπτων αγώνων των δύο ομάδων, τα δεδομένα της στοιχηματικής δραστηριότητας και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
 
Για τον αγώνα ΑΕΖ-Δόξα υπήρχαν ύποπτα στοιχήματα ότι η ΑΕΖ θα ηττηθεί και ότι στην αναμέτρηση θα επιτευχθούν τρία ή περισσότερα τέρματα.
Στην έκθεση του αγώνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal News» τονίζεται ότι «το ύποπτο στοίχημα άρχισε από τοπικά πρακτορεία στοιχημάτων, από Κύπριους παίκτες του στοιχήματος πολύ πριν την έναρξη του αγώνα, γεγονός που αύξησε κατακόρυφα την υποψία».
 
 

 
Κατά την επεξεργασία των στοιχημάτων διαπιστώθηκε ότι «παίχθηκαν πολλά στοιχήματα ότι θα σημειωθούν τρία ή περισσότερα τέρματα, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις ήταν πολύ χαμηλές μέχρι και την έναρξη του αγώνα». Γίνεται, μάλιστα, ειδική αναφορά πως κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται, καθώς «στα τέσσερα από τα τελευταία έξι ματς της ΑΕΖ είχαν σημειωθεί δύο ή λιγότερα γκολ».
 
 
 
 
«Κατρακύλησε» η απόδοση για το «over 2,5»
Το Σύστημα Ανίχνευσης Απάτης Στοιχημάτων εντόπισε ότι η απόδοση για το στοίχημα over (τρία ή περισσότερα γκολ στον αγώνα) ήταν αρχικά στο 2.08 και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μειώθηκε στο 1.26. Η διακύμανση της απόδοσης ήταν στην 1η Μαρτίου 2.08, στις 3 Μαρτίου έπεσε στο 1.50 και μέχρι την έναρξη του αγώνα στο 1.26.