Πάρτι ανόδου στον Τακτακαλά, πρωταθλήτρια η Αλκή

Δύο φορές έμεινε πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με την Παρεκλησιά, ισάριθμες έφερε το παιχνίδι στα ίσα ο Ολυμπιακός, και στο φινάλε πήρε μάλιστα τη νίκη 3-2 και οριστικοποίησε πανηγυρικά ττην άνοδο στην Α’ κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια.
 
Οι μαυροπράσινοι, που έχουν 51 βαθμούς, ανεβαίνουν ως τρίτοι στη βαθμολογία και θα συνοδέψουν την πρωταθλήτρια Αλκή και την δευτεραθλήτρια Πάφο FC στην πρώτη κατηγορία. Η Αλκή έφθασε τους 63 βαθμούς κερδίζοντας 2-1 τον ΑΣΙΛ, ενώ η Πάφος έφερε ισοπαλία 2-2 με την Ένωση και έχει 57 βαθμούς.
 
Η Ένωση τέθηκε εκτός διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για την Α’ κατηγορία, αφού έχει πλέον 44 βαθμούς και δεν έχει ελπίδες ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Στους 46 είναι ο Οθέλλος που κέρδισε 3-2 με την ΕΝΑΔ.
 
Η διαβάθμιση
Σε ότι αφορά την κάτω ζώνη, η Ομόνοια Αραδίππου πέτυχε νίκη παραμονής στην Β’ κατηγορία κερδίζοντας με 2-0 τον Ακρίτα. Η Ομόνοια έφθασε τους 21 βαθμούς, ενώ ο Ακρίτας έχει 18.
 
Η ΕΝΑΔ έμεινε στους 18 μετά την ήττα 3-2 με τον Οθέλλο. Στους 19 είναι ο Εθνικός Άσσιας,  ο οποίος σήμερα δέχθηκε βαριά ήττα 8-1 από το ΘΟΪ.
 
Η Ένωση Νέων Παρεκλησιάς με 15 βαθμούς είναι οριστικό ότι θα είναι στην Γ’ κατηγορία τη νέα σεζόν.
 
Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Ολυμπιακός – Παρεκκλησιά 3-2
ΘΟΪ – Εθνικός Άσσιας 8-1
Παραλίμνι – Πάφος FC 2-2
ΠΑΕΕΚ – Αγία Νάπα 1-1
ΑΣΙΛ – Αλκή 1-2
Ομόνοια Αρ. – Ακρίτας 2-0 
Οθέλλος – ΕΝΑΔ 3-2

Η επόμενη (τελευταία) αγωνιστική:
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
Αγία Νάπα-Ένωση
Πάφος-Ολυμπιακός
Ένωση-Οθέλλος
ΕΝΑΔ-Ομόνοια
Ακρίτας-ΑΣΙΛ
Αλκή-ΘΟΪ
Εθνικός Άσσιας-ΠΑΕΕΚ