Πήγε για εξάρες και έριξε ασσόδυο ο Κρίστιανσεν

Το αήττητο σερί 33 εντός έδρας αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις σταμάτησε για τον ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Πέμπτης (9/3).
 
Σε μια βραδιά που κύλησαν όλα στραβά και ανάποδα για τους «γαλαζοκίτρινους» η Άντερλεχτ κέρδισε 1-0 και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο «Κονστάν Βάντεν Στοκ» σε έξι βράδια.
 
Ο ΑΠΟΕΛ απώλεσε το πιο δυνατό του χαρτί στη φετινή διαδρομή στο Γιουρόπα Λιγκ. Την έδρα του, όπου μετρούσε τέσσερις νίκες κόντρα σε Αστάνα, Γιουνγκ Μπόις, Ολυμπιακό και Αθλέτικ Μπιλμπάο.
 
Το πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ήταν μακράν ο χειρότερος φετινός στην Ευρώπη. Με μόλις μια τελική προσπάθεια, ανισορροπία μεταξύ των γραμμών και αστάθεια μεσοαμυντικά. Η ήττα από μια ποιοτική ομάδα στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ ούτε μιζέρια πρέπει να φέρει, ούτε κατεβασμένα κεφάλια.
Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να ξεπεράσει το παρελθόν του για να καταφέρει τη μεγάλη ανατροπή στις Βρυξέλλες. Στις προηγούμενες 11 φορές που ηττήθηκε στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αποκλείστηκε σε όλες, ενώ μέτρησε δέκα ήττες και μία ισοπαλία στον επαναληπτικό.
 
Αναντικατάστατοι Βινίσιους-Πιέρος
Ο Τόμας Κρίστιανσεν δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα με την Άντερλεχτ ότι προτεραιότητα του ΑΠΟΕΛ είναι το μηδέν παθητικό, σημείο κλειδί για πρόκριση σε νοκ-άουτ αγώνες.
 
Ωστόσο, η ενδεκάδα που παρέταξε ο Δανός μόνο αυτό δεν είχε σκοπό. Με τον Βινίσιους παροπλισμένο ο ΑΠΟΕΛ είναι άλλη ομάδα. Κανείς ποδοσφαιριστής στο ρόστερ δεν μπορεί να κάνει στο γήπεδο όσα ο Βραζιλιάνος που λειτουργεί άψογα ως συνδετικός κρίκος των τριών γραμμών.
 
Με την επιλογή του σχηματισμού 4-4-2 τους Μπαράλ-Ντε Καμάργκο στην επίθεση και τον επιθετικογενή Εμπεσίλιο δίπλα στον Μοράις να μην βρίσκεται στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας ο ΑΠΟΕΛ έχασε κατά κράτος τη μεσαία γραμμή από τους Βέλγους και το πλήρωσε στο πρώτο μέρος.
 
Ένα σχήμα 4-2-3-1 με τους Αρτυματά-Μοράις ανασταλτικούς μέσους και τον Εμπεσίλιο σε ρόλο επιτελικού πίσω από Ντε Καμάργκο ή Μπαράλ θα έκανε πιο ισχυρό ανασταλτικά τον ΑΠΟΕΛ και ενδεχομένως πιο δημιουργικό.
 
Ο Κρίστιανσεν παρέταξε την πιο επιθετική ενδεκάδα του φετινού ΑΠΟΕΛ σε παιχνίδι για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και το πλήρωσε. Προσπάθησε να στριμώξει την Άντερλεχτ, η οποία αποδείχθηκε πολύ διαβασμένη και ποιοτική μεσοεπιθετικά.
 
Πάθος για ανατροπή υπάρχει, ποδοσφαιριστές υπάρχουν;
Ο ΑΠΟΕΛ θα πάει στις Βρυξέλλες και θα παίξει ρέστα. Δεν φοβάται. Δεν ξέρω αν θα πετύχει την επική ανατροπή αλλά να είστε σίγουροι ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του.
 
Είναι εφικτό να γίνει το «θαύμα» χωρίς Μοράις-Βινίσιους; Με τον Εφραίμ μάλλον εκτός και ενδεχομένως τον Αστίθ; Επιστρέφει ο Πιέρος Σωτηρίου ο καλύτερος, πιο παραγωγικός και πιο σημαντικός στην κυκλοφορία της μπάλας επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, ενώ στη διάθεση του Κρίστιανσεν θα είναι και ο Μπερτόλιο.
 
Φαινόμενο Ιωάννου
Στην αρχή της χρονιάς πολλοί ίσως να ξέχασαν ότι υπήρχε στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ποδοσφαιριστής με το όνομα Νικόλας Ιωάννου. Ο Κρίστιανσεν τον εμπιστεύτηκε όταν ήταν παροπλισμένοι οι Λάγο και Αλεξάνδρου και από τότε δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα.
 
Ο Νικόλας Ιωάννου τα πήγε περίφημα και ως κεντρικός αμυντικός κόντρα στην Άντερλεχτ και έχει όλα τα εφόδια για να γίνει ο αντί-Καρλάο στην αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ.