ΑΠΟΕΛ: Οι 5+4 που έχουν μείνει «στον αέρα»

Η μισή ντουζίνα έκλεισε. Με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Μιλάνοφ, Μερκή, Αλωνεύτη (σ.σ. ανακοινώθηκαν χθες επισήμως) ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τις έξι στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, καθώς είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες των Αρτυματά, Σωτηρίου και Εφραίμ.

 

 

Από τα 14 συμβόλαια (στην αρχή της τρέχουσας περιόδου) με ισχύ ως το καλοκαίρι του 2017, συνεπώς, οι «γαλαζοκίτρινοι» επεξέτειναν τρία (Μιλάνοφ, Αλωνεύτης, Εφραίμ), ξεφορτώθηκαν τέσσερα (Πιατκόφσκι, Σέρτζιο, Λάτσι, Ορλάντι) και προσέθεσαν ακόμη δύο στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου (Γιαμπερέ, Κάνιας).
Με απλά μαθηματικά, στη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν ακόμη εννέα συμβόλαια, τα οποία εκπνέουν στα τέλη Μαΐου και εναπόκειται στη διοίκηση των πρωταθλητών, αν θα τα ανανεώσει ή όχι. Πρόκειται για τα συμβόλαια των Μπόι Βάτερμαν, Ινιάκι Αστίθ, Νεκτάριου Αλεξάνδρου, Φράνκο Βινίσιους, Νούνο Μοράις και των Κύπρου Χριστοφόρου, Γιάννη Γιαννιώτα, Σεντρίκ Γιαμπερέ, Ρότζερ Κάνιας, οι οποίοι αγωνίζονται υπό μορφή δανεισμού και πρέπει να αποφασιστεί, αν θα επιδιωχθεί η αγορά τους.

 


 
Ιδιαιτερότητα Μοράις
Από τους εννέα ποδοσφαιριστές στην πιο… άνετη θέση αναφορικά με το μέλλον του στον Αρχάγγελο ευρίσκεται ο Μοράις, καθώς όπως είχε αποκαλύψει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, στο συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα που προβλέπει αυτόματη ανανέωση για ένα χρόνο σε περίπτωση που ο Πορτογάλος αγωνιστεί στο 70% των επίσημων αναμετρήσεων της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν.
Ο 33χρονος άσος θα πιάσει στο αμέσως προσεχές διάστημα αυτό το ποσοστό, κάτι που δίνει στον ΑΠΟΕΛ μια σχετική άνεση χρόνου στις διαπραγματεύσεις μαζί του, δίχως ωστόσο να αποκλείει και το ενδεχόμενο επιδίωξης μιας πιο μακροχρόνιας συνεργασίας με τον Μοράις. Αυτό άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση του Μιλάνοφ, ο οποίος σε λίγες εβδομάδες θα έπιανε το όριο του 65% των αγώνων (σ.σ. αυτόματη ανανέωση συμβολαίου ως το 2018), αλλά συμφώνησε με τη διοίκηση για συνεργασία ως το 2019.


ΠΟΤΕ ΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017
Μπόι Βάτερμαν
Ινιάκι Αστίθ
Νεκτάριος Αλεξάνδρου
Νούνο Μοράις
Φράνκο Βινίσιους
Κύπρος Χριστοφόρου (δανεικός από Άρη Λ. με οψιόν αγοράς)
Γιάννης Γιαννιώτας (δανεικός από Ολυμπιακό Πειραιώς)
Σεντρίκ Γιαμπερέ (δανεικός από Μπορντό)
Ρότζερ Κάνιας (δανεικός από Αστάνα)
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018
Στάθης Αλωνεύτης
Ούρκο Πάρντο
Ρομπέρτο Λάγο
Φακούντο Μπερτόλιο (ο ΑΠΟΕΛ διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης για άλλο ένα χρόνο)
Βασίλης Παπαφώτης
Βάντερ Βιεϊρά
Ιγκόρ ντε Καμάργκο
Νταβίδ Μπαράλ
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019
Ζίφκο Μιλάνοφ
Γιώργος Μερκής
Νικόλας Ιωάννου
Λορέντσο Εμπεσίλιο
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020
Κωστάκης Αρτυματάς
Πιέρος Σωτηρίου
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021
Γιώργος Εφραίμ