Έβαλε «φωτιά» σε Δυτική και πρωτάθλημα (video)

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας επί του ΑΠΟΕΛ, με 2-0 στο Τσίρειο και μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Τα γκολ των "γαλάζιων" πέτυχαν οι Μάγκλιτσα στο 43’ και Ζοάο Πέδρο 90+6.  

Οι «γαλαζοκίτρινοι» αν και προσπάθησαν να απαντήσουν στο δεύτερο μέρος, η σκληροτράχηλη άμυνα των «γαλάζιων» της Λεμέσου, διατήρησε το υπέρ της αποτέλεσμα, με τον Πέδρο στην τελευταία φάση του του αγώνα να σφραγίζει τη νίκη για το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή.

 Στους 53 βαθμούς σκαρφαλώνει ο Απόλλωνας στη δεύτερη θέση, με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ να παραμένει στους 56 βαθμούς.
 

Το φύλαγε για το τέλος ο Μάγκλιτσα
Παιχνίδι γεμάτο ένταση, νεύρα και φάουλ (25 στο πρώτο ημίχρονο) και χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας ήταν το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες, αφού οι αμέτρητες διακοπές στο παιχνίδι από τον διαιτητή δεν άφηναν τον αγώνα ν' αποκτήσει ρυθμό.

Ο Απόλλωνας έδειχνε να έχει τον έλεγχο στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια να κερδίζει έδαφος και να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του. Εκεί που φαινόταν πως θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με τη «λευκή» ισοπαλία οι δύο ομάδες, ο Μάγκλιτσα στο 43’ άνοιξε το σκορ και έδωσε το προβάδισμα στους «γαλάζιους» της Λεμεσού. Ο Κροάτης φορ εκμεταλλεύτηκε την αδύναμη απομάκρυνση του Αστίθ σε σέντρα του Ζοάο Πέδρο, απέφυγε τον Μιλάνοφ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάτερμαν.


Προσπάθησαν οι «γαλαζοκίτρινοι» αλλά…
Με την τεράστια ευκαιρία του Κάνιας στο 52’ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τον μέσο του ΑΠΟΕΛ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Βάλε με κεφαλιά μετά από φάουλ του Βάντερ. Να διπλασιάσει τα τέρματα του Απόλλωνα, πλησίασε ο Σακέτι στο 75’ με καλό σουτ, με τον Βάτερμαν να αποκρούει ασταθώς. Οι κόντρες και οι μονομαχίες στη συνέχεια, έφεραν και το νευρικό παιχνίδι εκ μέρους των «γαλαζοκίτρινων», μη μπορώντας να βρουν δίχτυα. Στο 90+5, πλησίασε για την ισοφάριση ο ΑΠΟΕΛ με την κεφαλιά του Μερκή να βρίσκει έτοιμο τον Βινίσιους να απομακρύνει. Το κερασάκι για την ομάδα της Λεμεσού έβαλε στο 90+6 ο Ζοάο Πέδρο, όπου μόνος απέναντι στον Βάτερμαν, διπλασίασε τα τέρματα, σφράγιζοντας τη νίκη για τον Απόλλωνα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:


Απόλλων: Βάλε, Σέρτζιο, Χάμπος, Βίνισιους, Βασιλείου, Σακέτι, Μπεντόγια, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Κάνιας, Βάντερ, Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου