«Αναστήθηκε» η Ομόνοια και «αποκεφάλισε» την ΑΕΛ (vid)

Μεγάλη σε έκταση και σημασία νίκη, βάλσαμο στις πληγές της πέτυχε η Ομόνοια που συνέτριψε με 4-1 την ΑΕΛ στο ΓΣΠ και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

 

Οι «πράσινοι» με τον Άκη Ιωακείμ στον πάγκο τους ως υπηρεσιακό προπονητή στη μετά Τζον Κάρβερ εποχή έκαναν ότι ήθελαν την ΑΕΛ που δείχνει εικόνα διάλυσης τα τελευταία δύο παιχνίδια.
Η ομάδα της Λεμεσού δέχθηκε εφτά γκολ στα τελευταία δύο ματς, ενώ στις προηγούμενες 23 αγωνιστικές είχε δεχθεί μόλις 13.
 

Η Ομόνοια έφτασε στους 50 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από την 4η ΑΕΛ στον ένα βαθμό. Ο Άκης Ιωακείμ παρέταξε την Ομόνοια με τον Κατελάρη στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Βύντρα και τον Δημητρίου στο δεξί άκρο της άμυνας για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ επανέφερε τον Παναγή κάτω από τα δοκάρια.

Στον αντίποδα ο Πάμπος Χριστοδούλου άφησε στον πάγκο τον Πίτι, ενώ έβαλε τον Μιτρέα δίπλα στον Λαφράνς στην άμυνα, επιλογή που αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς τα μετόπισθεν της ΑΕΛ έμπαζαν από παντού. 

Καθάρισε με κεφαλιές
Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, η Ομόνοια ήταν κυρίαρχος στο ματς και με δύο κεφαλιές του Κλέιτον (15’, 39’) έθεσε βάσεις πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο.
 
Το γκολ του Χριστοφή με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο (46’) έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην Ομόνοια που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με το 19 φετινό γκολ του Νταρμπισάιρ στο 57’.
 
Η ΑΕΛ μείωσε σε 4-1 με τον Σασί στο 73’, ενώ πέτυχε γκολ στο 76’ με τον Αρουαμπαρένα που ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ , αφού ήταν εκτεθειμένος ο Λαφράνς στο ξεκίνημα της φάσης.
Ενδεκάδες
ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Σοϊλέδης, Δημητρίου, Βύντρα (46′ Νασιμέντο), Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (67′ Μπρέεβελντ), Χριστοφή, Σέρινταν, Νταρμπισάιαρ.
 
ΑΕΛ: Κίττος, Φορτούνα, Αϊρόσα, Λαφράνς, Μιτρέα (53′ Σαβανέ), Σοάρες, Νικολάου, Μέσκα (65′ Μπλάνκο), Γεωργιάδης (46′ Πίτι), Σάσι, Αρουαμπαρένα.
- Τραυματίας αποχώρησε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ελλαδίτης στόπερ κτύπησε σε σύγκρουση με τον Μέσκα και όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός υπήρχε σκίσιμο κοντά στο γόνατο του ποδιού.
 
Ο Βύντρα αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Νασιμέντο.
 
Το μέγεθος του προβλήματος θα διαπιστωθεί όταν περάσει από ιατρικές εξετάσεις.