Άνοιξε την ψαλίδα και στρέφει προσοχή στην Μπιλμπάο (vid)

Με έξι αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μπιλμπάο (διαβάστε ΕΔΩ) ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο ΓΣΠ την ΑΕΛ με 3-0 και αύξησε τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση και στρέφει ξανά την προσοχή στην Ευρώπη.

Η ομάδα της Λευκωσίας έφτασε τους 59 βαθμούς και απέχει έξι βαθμούς από την δεύτερη θέση όπου βρίσκεται ο Απόλλωνας τον οποίο θα αντιμετωπίσει την επόμενη Δευτέρα στο Τσίρειο στάδιο.

 

Στη βαθμολογία ακολουθεί η ΑΕΚ με 52 βαθμούς, η ΑΕΛ έχει 51, ενώ στους 47 βαθμούς είναι η Ομόνοια. 

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος και πιο εύστοχος από την ΑΕΛ και δίκαια κέρδισε τον αγώνα.

 

Το παιχνίδι έδειχνε ανοικτό στα αρχικά στάδια του αγώνα , με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν και να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 34’ ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του Βάντερ, ο Βινίσιους βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Βραζιλιάνος έκανε ρεκόρ καριέρας στην 100η συμμετοχή του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα (διαβάστε ΕΔΩ).

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Έφτιαξαν κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν ήταν μεγάλες απειλές για την εστία του Βάτερμαν, ενώ οι παίκτες της ΑΕΛ δεν ήταν ούτε εύστοχοι όπως στη φάση του 76’ που ο Γεωργιάδης έστειλε την μπάλα έξω.


Το παιχνίδι πήρε το δρόμο του στο 78’ όταν μετά από λάθος του Λαφράνς, ο Βάντερ έφυγε απέναντι στον Ρομό, τον απέφυγε και ο Μοράις μπήκε στην πορεία της μπάλας σπρώχνοντας την στα δίχτυα για να γίνει το 2-0 για τον ΑΠΟΕΛ.

 
Πλέον, ήταν ξεκάθαρο ότι το τρίποντο θα προστίθετο στη συγκομιδή του ΑΠΟΕΛ και αυτό που απόμενε ήταν το τελικό σφύριγμα. Στην εκπνοή του αγώνα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αυξήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, καθώς ο Ρομό ανέτρεψε τον Ντε Καμάργκο και ορθά υποδείχθηκε πέναλτι. Ο παθών στο 90+4’ ήταν εύστοχος γράφοντας το τελικό 3-0 για την ομάδα του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
35’  Βινίσιους, 78’ Μοράις, 90+4' πεν. Ντε Καμάργκο
Κίτρινες: Βινίσιους, Μερκής/Λαφράνς, Αιρόσα, Πίτι, Ρομό
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν):
Βάτερμαν, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Αρτυματάς, Βινίσιους (85’ Εμπεσίλιο), Μοράις, Κάνιας, Αλωνεύτης (71΄ Μπαράλ), Βάντερ (80΄ Γιαννιώτας), Ντε Καμάργκο
ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρομό, Νικολάου, Λαφράνς (81΄ Μιτρέα), Σοάρες, Αιρόσα, Φορτούνα, Μπλάνκο (58΄ Γεωργιάδης), Μέσκα, Σαβανέ (70΄ Σάσι), Αρουαμπαένα, Πίτι