Βλέπει το προ 15ετίας φάντασμα της Ευρώπης η Ομόνοια

Η ήττα της Ομόνοιας από την ΑΕΚ, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός κυπέλλου, δημιουργεί και σκέψεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας τη νέα χρονιά.

Οι πράσινοι, με βάση τα τωρινά δεδομένα, είναι προ του φάσματος της απώλειας ευρωπαϊκού εισιτηρίου για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Εννοείται ότι η Ομόνοια δεν τέθηκε οριστικά εκτός - ευρωπαϊκών - στόχων, όμως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα στη συνέχεια προκειμένου να κερδίσει την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργάνωσης.

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Λευκωσίας βρίσκεται στην 5η θέση με 47 βαθμούς, με διαφορά πέντε βαθμών από την τρίτη θέση, η οποία είναι η τελευταία που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της πρώτης τη τάξει διοργάνωσης – υπό προϋποθέσεις στην Ευρώπη βγαίνει και η 4η στη βαθμολογία.

Στο κύπελλο, το 2-2 του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ δίνει προβάδισμα στον Απόλλωνα ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (22/02) στο Τσίρειο. Για να ελπίζουν οι πράσινοι σε έξοδο στην Ευρώπη μέσω του κυπέλλου, η μοναδική λύση είναι να κατακτήσουν το τρόπαιο.

 

Πριν μια 15ετία
Αν τελικά η ομάδα της Λευκωσίας δεν μπορέσει να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο,  αυτό θα γίνει για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2002-03, όταν και πάλι οι διαθέσιμες θέσεις ήταν τέσσερις. Τότε, την προηγούμενη σεζόν, η Ομόνοια τερμάτισε στη μη προνομιούχο 4η θέση, ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ευρωπαϊκό εισιτήριο, για τη νέα σεζόν, θα πάρουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας και η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο. Εφόσον, ο κυπελλούχος είναι και στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, τότε ευνοείται η 4η στη βαθμολογία.

Δειτε Επισης

«Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε για μια μέρα την Κύπρο εκτός της Ε.Ε.»
«Προτεραιότητά μου το περιβάλλον, η υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα»
«Ενώπιον τεράστιων προκλήσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση»
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει ν’ αποκτήσει περισσότερες εξουσίες»
«Η Κύπρος έχει ρόλο να διαδραματίσει στον επανασχεδιασμό της Ευρώπης»
«Ν’ ανοίξει η πόλη-φάντασμα, να δυναμώσει η φωνή της Κύπρου στην Ευρώπη»
«Στόχος μου είναι να δουλέψω για την εδραίωση της κοινωνικής Ευρώπης»
«Θέσπιση κατώτατου μισθού για να τερματιστεί ο εργασιακός μεσαίωνας»
«Πρώτιστο θέμα για μένα η κοινωνική ευημερία των συνανθρώπων μας»
«Κοινωνίες όπου άντρες και γυναίκες θα προασπίζονται τα συμφέροντα όλων»