Ο «τσάρος» Λέβι δύσκολα θα παραδώσει τον πάγκο της Ανόρθωσης

Με το που επέστρεψε στον διοικητικό θώκο της Ανόρθωσης ο Ανδρέας Παντελή βούιξε η ποδοσφαιρική πιάτσα ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή (και) του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της Ανόρθωσης.
 
Ήταν, μάλιστα, και οι δηλώσεις του προέδρου της «Κυρίας» , ο οποίος με το που ανέλαβε την προεδρία είπε πολλάκις ότι θα ήταν ευχής έργον να επιστρέψει ο Τιμούρ.
 
Ο Γεωργιανός τεχνικός σε δημόσιες τοποθετήσεις του άφησε μεν ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εντούτοις τόνισε ότι η Ανόρθωση έχει προπονητή και δεν άδικο να γίνεται κουβέντα περί τούτου.
 
Ο Ανδρέας Παντελή ξεκαθάρισε στον Ρόνι Λέβι ότι τον εμπιστεύεται, τον στηρίζει και μάλιστα το έδειξε έμπρακτα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Μίτροβιτς ήταν δική του επιλογή, όπως και ο Ολιβέιρα, ενώ ο Ισραηλινός άναψε πράσινο και στην απόκτηση Άλβες.Λογικό είναι να κάνει τις μεταγραφές ο προπονητής από τη στιγμή που δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής; Στην Ανόρθωση των τελευταίων χρόνων όχι και τόσο. Ούτε ακόμα όταν υπήρχε τεχνικός διευθυντής δεν ήταν όλες οι επιλογές παικτών του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, αλλά αυτό είναι άλλο… παραμύθι.
 
Ο Ρόνι Λέβι αφού πήρε τα εφόδια (παίκτες) και τη στήριξη της νέας διοίκησης δείχνει την αξία του. Οδηγώντας μιας ομάδα με δεδομένες αδυναμίες, ιδίως στα μετόπισθεν άλλαξε άρδην το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.
 
Η προσθήκη του Μίτροβιτς και η επιστροφή του Ράγιος βελτίωσαν κατά πολύ τη λειτουργία της Ανόρθωσης στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ οι Άλβες και
Ολιβέιρα την έκαναν πιο αποτελεσματική.
 
Η Ανόρθωση ανέκτησε το χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας την οποία για να κερδίσεις πρέπει να ιδρώσεις. Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» έγινε (ξανά) καυτή έδρα και ο στόχος της εξάδας υλοποιείται, έστω και αυτός δεν μπορεί να ικανοποιήσει κανέναν στην ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Δεν ξέρω αν η Ανόρθωση θα περάσει το εμπόδιο της ΑΕΚ στο κύπελλο, αν θα διεκδικήσει τον τίτλο ή αν ακόμα τον κατακτήσει. Αυτό που μετά βεβαιότητας μπορώ να πω είναι ότι η «Κυρία» δύσκολα θα αποκλειστεί από οποιοδήποτε αντίπαλο με κατεβασμένα χέρια.
 
Άλλες 2-3 προσθήκες παικτών να μπορούσε να κάνει ο Λέβι και η Ανόρθωση θα ήταν άλλη ομάδα. Κέρδισε τους παίκτες του, κέρδισε τον κόσμο της Ανόρθωσης
και επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλός προπονητής. Αυτό το ήξεραν στην Ανόρθωση από την πρώτη θητεία του στην «Κυρία».
 
Έχοντας τα πιο πάνω κατά νου και νοουμένου πως έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά, ίσως αυτό που πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι θα συμβεί το ερχόμενο καλοκαίρι να μην είναι τόσο απλή υπόθεση. Τουλάχιστον ο Λέβι το κάνει να φαίνεται δύσκολη.