Μίστερ Κάρβερ, ακόμα μιλάς για κόρνερ και πέναλτι;

Το κοντέρ έφτασε στα 34 γκολ παθητικό για την Ομόνοια. Μόλις δύο λιγότερα από την 12η Δόξα. Διπλάσια από την ΑΕΚ που δέχθηκε 17, 16 περισσότερα από τον Απόλλωνα και 21 από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.
 
Το ανασταλτικό χάρβαλο της Ομόνοιας στη φετινή χρονιά συνεχίστηκε και στην «ΑΕΚ Αρένα» και μοιραία ήρθε η βαριά ήττα με 4-2 από την ΑΕΚ που αφήνει τους «πράσινους» πέντε βαθμούς μακριά από τους Λαρνακείς.
 
 
Ο τεχνικός της Ομόνοιας αφού είπε ότι η ομάδα του έχασε από έναν ανώτερο αντίπαλο, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως τον πιο ποιοτικό που αντιμετώπισε στο πρωτάθλημα η «Κυρία» επεσήμανε πως το τριφύλλι δέχθηκε δύο τέρματα από στημένες φάσεις (κόρνερ και πέναλτι) και ως εκ τούτου δεν θεωρεί ότι το πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας δεν έγκειται στην επιλογή του σχηματισμού 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή.
 
Ο κ. Κάρβερ μάλλον δεν διαπίστωσε ότι η ΑΕΚ είχε 11 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 8 στον στόχο, ενώ οι Λαρνακείς ταλαιπώρησαν αρκετές φορές την άμυνα της Ομόνοιας με κάθετες πάσες στην πλάτη της αργής αμυντικής τους γραμμής.
 
 
 
Το πλάνο με τετράδα στη μεσαία γραμμή σε σχήμα ρόμβου και τρείς ποδοσφαιριστές με ανασταλτικές ικανότητες (Μπρέβελντ, Μαργκάσα, Τουρέ) επιλέγεται για να δώσει βοήθειες στην προβληματική (από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος) αμυντική διάταξη.
 
Όμως, οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και η ανικανότητα της μεσοαμυντικής γραμμής να αντιδράσει όταν ο αντίπαλος πιέζει από ψηλά αποτελούν εύκολη λεία για αντιπάλους με ποιότητα, και κυρίως όταν βρεθούν στην καλή τους μέρα, όπως συνέβη με την ΑΕΚ.
 
Ο Κάρβερ δεν έχει βρει το αντίδοτο για να κλείσει την τεράστια τρύπα που έχει η Ομόνοια στην άμυνα και όσο αυτό δεν διορθώνεται το «τρένο» της Ευρώπης θα απομακρύνεται. Δεν μπορεί να την γλυτώνει πάντα ο Νταρμπισάιρ, ούτε θα πετυχαίνει πάντα περισσότερα γκολ απ’ όσα δέχεται. Δύο γκολ στην «Αρένα» δεν πέτυχε καμία ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Μόνο ο Απόλλωνας πέτυχε τρία τέρματα και είναι η μοναδική ομάδα που έφυγε με διπλό.
 
Από ένα τέρμα σημείωσαν κόντρα στην ΑΕΚ εκτός έδρας ΑΕΖ και ΑΠΟΕΛ (1-1 τα τελικά αποτελέσματα), ενώ ΑΕΛ και Ανόρθωση ηττήθηκαν με 2-1 και 4-1 αντίστοιχα.
 
Η παραδοχή ότι:  «χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα»,  δεν είναι στο DNA της Ομόνοιας και δεν αντιπροσωπεύει κανένα φίλο του τριφυλλιού. Αλήθεια κύριε Κάρβερ. Τι έκανες για να το αποτρέψεις; Μπήκες στο γήπεδο χωρίς πλάνο δράσης, με διάθεση να παίξεις την ΑΕΚ ως ίσος προς ίσον χωρίς να έχεις τα «όπλα» για να κερδίσεις την κατοχή και να κάνεις παιχνίδι πρωτοβουλίας, αφήνοντας στο… έλεος του Θεού τους αργούς και επιρρεπείς στα λάθη αμυντικούς του.