10 παρασκήνια από το Μπιλμπάο

Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε δύσκολες στιγμές στο «Σαν Μαμές», καθώς η Αθλέτικ τον πίεσε αφόρητα και τον ταλαιπώρησε όσο λίγες ομάδες τα τελευταία οκτώ χρόνια. Με εξαίρεση τις Ρεάλ Μαδρίτης (και στα δύο παιχνίδια το 2012) και την Μπαρσελόνα (στο ΓΣΠ το 2013) καμία ομάδα δεν έφτιαξε τόσο πολλές ευκαιρίες (22 τελικές) στον ΑΠΟΕΛ.
 
 
Παρόλ’ αυτά ο ΑΠΟΕΛ απέδρασε με ήττα  3-2 από το Μπιλμπάο και η πρόκριση είναι ορθάνοικτη ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης (23/2).
 

 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ καταγράφει δέκα παρασκήνια από την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων.  
 
  • Λίγο πριν πάρει εντολή ο Ινιάκι Αστίθ για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο, η τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ ήταν έτοιμη να ρίξει στο γήπεδο τον Νταβίδ Μπαράλ. Η αφόρητη πίεση της Αθλέτικ ακόμα και μετά το 3-1 άλλαξε το πλάνο του Δανού προπονητή, ο οποίος άλλαξε γνώμη και έριξε στο ματς τον Αστίθ διαφοροποιώντας τον σχηματισμό σε 5-4-1 με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.
     
 
  • Περίπου 300 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ταξίδεψαν στο Μπιλμπάο από την Αγγλία. Οι πλείστοι είναι φοιτητές και έφτασαν στην πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων την Πέμπτη (16/2) λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
 
  • Περισσότεροι από 50 άνθρωποι που ταξίδεψαν με τον ΑΠΟΕΛ στο Μπιλμπάο (οπαδοί και δημοσιογράφοι) νόσησαν από γαστρεντερίτιδα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη των Βάσκων.
 
  • «Είδα την μπάλα που ερχόταν προς το μέρος μου και γύρισα την τελευταία στιγμή για να την αποφύγω. Κτύπησε στο δεξί μου αυτί και έκατσε μέσα», είπε ο Γιώργος Μερκής σε κουβέντα που είχε με τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης Μπιλμπάο-Λάρνακα για τη φάση του πρώτου γκολ των Βάσκων.
 
  • Μέχρι και μπερέ με το σήμα του ΑΠΟΕΛ έφτιαξαν οι Βάσκοι και πωλούσαν σε αρκετά μαγαζιά της πόλης.
 
  • Πανό στο οποίο αναγραφόταν η «αδελφοποίηση» των οπαδών της Αθλέτικ με τη Θύρα 9 ανάρτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί των Βάσκων.
 
  • Η Αστυνομία των Βάσκων κατάσχεσε όλα τα διακριτικά από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ κατά την είσοδο τους στο γήπεδο με την επιγραφή «Ultras». Ακόμα και φούτερ που φορούσαν μικρά παιδιά κατασχέθηκαν.
 
  • Περίπου 1500 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ήταν συνολικά στο «Σαν Μαμές» το βράδυ της Πέμπτης, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης φιλοξενούμενων στο Μπιλμπάο τη φετινή σεζόν.
 
  • Οι τρεις οπαδοί του ΑΠΟΕΛ για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης λόγω των επεισοδίων πριν την έναρξη της αναμέτρησης απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες και επέστρεψαν στην Κύπρο.
 
  • «Ας ξεχάσουμε τι Μπιλμπάο γιατί πρέπει να κερδίσουμε ντέρμπι. Παίξαμε πέντε ντέρμπι και κερδίσαμε μόνο το ένα (σ.σ. Ομόνοια). Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι και εγώ το είπα στον Τόμας (σ.σ. Κρίστιανσεν)», ήταν το μήνυμα του Τόζα Σάμπουριτς σε πηγαδάκι που είχε με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής από το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο. 
  
 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία