«Όποτε παίξει ο Απόλλων, να παίξουμε κι εμείς!»

Σε τοποθέτησή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ 95.0 FM το πρωί της Πέμπτης (16/02) ο Ανδρέας Δημητρίου σχολίασε πληροφορίες που θέλουν την ΚΟΠ να ορίζει σε διαφορετική ημερομηνία τις αναμετρήσεις της Ομόνοιας και του Απόλλωνα για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA.
 
Ίδια ώρα βάσει προκήρυξης
«Ως γνωστό την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένος ο επαναληπτικός κυπέλλου με τον Απόλλωνα. Επίσης, είναι γνωστό πως -βάσει της προκήρυξης- το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής, αυτής δηλαδή που ακολουθεί τον αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα, θα ανακοινωθεί από την ΚΟΠ με την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής. Αυτό γιατί, βάσει προκήρυξης, στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, οι ομάδες που διεκδικούν τους ίδιους στόχους, θα πρέπει να αγωνίζονται την ίδια ώρα.», δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας.
 
Αποθέωση της άνισης μεταχείρισης
«Πληροφορούμαστε πως η ΚΟΠ προγραμματίζει να ορίσει τον αγώνα μας με την ΑΕΛ το Σάββατο και τον αγώνα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ την Τρίτη. Εάν συμβεί αυτό, τότε κύρια θα πρόκειται για μη εφαρμογή της προκήρυξης του πρωταθλήματος, καθώς οι ομάδες που διεκδικούν τους ίδιους στόχους δεν θα παίξουν την ίδια ημέρα. Επιπλέον, θα πρόκειται για τεράστια αδικία και αποθέωση της άνισης μεταχείρισης ομάδων, καθώς εμείς θα έχουμε μόλις δύο ημέρες ξεκούραση μετά τον επαναληπτικό κυπέλλου για να παίξουμε άλλο ένα καθοριστικό ντέρμπι με την ΑΕΛ. Αντίθετα, ο Απόλλωνας θα έχει πέντε ημέρες ξεκούρασης πριν το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ», συνέχισε ο Ανδρέας Δημητρίου.
 
Διπλή παραβίαση
«Ο λόγος που η ΚΟΠ προσανατολίζεται να ορίσει το Απόλλων - ΑΠΟΕΛ την Τρίτη, είναι η αδυναμία που δηλώνει η αστυνομία για να αστυνομεύσει παιχνίδι τη Δευτέρα. Και προσέξτε κάτι πολύ σημαντικό: η προκήρυξη θα παραβιαστεί και δεύτερη φορά από την ίδια την ΚΟΠ. Η προκήρυξη λέει ξεκάθαρα πως, όταν μία ομάδα μας δίνει παιχνίδι για το Europa League, τότε αμέσως μετά στο πρωτάθλημα θα πρέπει να αγωνιστεί Κυριακή ή Δευτέρα. Οπότε την ΚΟΠ ούτε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν την ενοχλεί να μην εφαρμόσει την προκήρυξη. Όμως, η ΚΟΠ θέλει να εφαρμόσει την προκήρυξη που λέει πως, λόγω των καρναβαλιών, δεν γίνονται αγώνες την Κυριακή των καρναβαλιών, δηλαδή την επόμενη Κυριακή του επαναληπτικού κυπέλλου.
Εάν όντως αυτό γίνει πράξη, τότε θα πρόκειται και για ασυνέπεια από πλευράς ΚΟΠ, παραβίαση της προκήρυξης σε δύο περιπτώσεις, αλλά και για προνομιακή μεταχείριση ομάδων από την ίδια της Ομοσπονδία, η οποία κανονικά θα έπρεπε να έχει σαν κορυφαία προτεραιότητά της, την ισότιμη μεταχείριση.
Εμείς αυτό που ζητούμε είναι, την 25η αγωνιστική, να αγωνιστούμε την ίδια ώρα που θα παίξουν και οι άλλες ομάδες που διεκδικούν τους ίδιους στόχους μαζί μας και επίσης να έχουμε όσες ημέρες ξεκούρασης θα έχει και ο Απόλλωνας», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του «τριφυλλιού».