H ομιλία του Ιβάν που έκανε τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ να θέλουν να σκοτώσουν

Μια άγνωστη ιστορία από τις αναμετρήσεις με την Κοπεγχάγη το 2009 που οδήγησαν τον ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά στην ιστορία του σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκάλυψε ο Γιάννος Ιωάννου.
 
Ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ που ήταν στο τεχνικό τιμ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM και την εκπομπή «Όλα Μάλε», ανέφερε ότι ο Σερβοέλληνας τεχνικός ήταν έξω φρενών με τους παίκτες του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στη Δανία που βρήκε κερδισμένη την Κοπεγχάγη με 1-0.
 
 
 
Όπως εκμυστηρεύτηκε ο Γιάννος Ιωάννου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε σε έντονο ύφος για ένα δεκάλεπτο στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια του «Πάρκεν», ενώ κατά τη διάρκεια της βδομάδας μέχρι τον επαναληπτικό του ΓΣΠ δεν είχε μιλήσει καθόλου με τους παίκτες.
 
Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας από το ξενοδοχείο για το ΓΣΠ είχε κάνει μια καταπληκτική ομιλία ανυψώνοντας το ηθικό των παικτών οι οποίοι, όπως είπε ο Γιάννος Ιωάννου, μπήκαν στο γήπεδο και ήθελαν σκοτώσουν.
 
Η ιστορία γνωστή. Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 3-1 με δύο τέρματα του Χρύση Μιχαήλ και ένα του Κοσόφσκι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
 
 
 
Αναλυτικά τι ανέφερε ο Γιάννος Ιωάννου
«Στην Κοπεγχάγη χάσαμε 1-0 και μπαίνοντας στα αποδυτήρια η ομάδα έδειχνε πως ήταν όλα καλά. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φώναζε στους παίχτες για 9-10 λεπτά και ήταν εκτός εαυτού. Τους έλεγε: “Χάσαμε την ευκαιρία μας, δεν πιστεύατε στον εαυτό σας”. Έτσι ζούσαμε για εκείνο το παιχνίδι, τον επαναληπτικό.
 
Μία εβδομάδα ο Ιβάν δεν μιλούσε καθόλου, τα άφησε όλα στους συνεργάτες του. Αυτός τους έκανε μία καταπληκτική ομιλία στο ξενοδοχείο πριν από τον αγώνα και οι παίχτες μπήκαν στο γήπεδο σαν να ήταν να σκοτώσουν κάποιον».