Το πρώτο πρωτάθλημα της Ανόρθωσης στην προσφυγιά (vid+pics)

1995. Μία χρονιά ορόσημο στην ιστορία της Ανόρθωσης. Ήταν η χρονιά που η ομάδα της Αμμοχώστου κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα στην προσφυγιά. Έναν τίτλο που έψαχνε από της αρχές της δεκαετίας του 90’.
 
 
«32 χρόνια υπομονής» όπως αναφερόταν σε διάφορους τίτλους των εφημερίδων της εποχής ήταν πολλά για την ομάδα της Αμμοχώστου μακριά από την κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η επιστροφή της επιτεύχθηκε τη σεζόν 1994-95.
 
 
Η «Κυρία» βγήκε στο πρώτο σκαλοπάτι λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε, εκμεταλλευόμενη και τα συνεχόμενα αποτυχημένα αποτελέσματα της Ομόνοιας που οπισθοχώρησε από την κορυφή.
 
13/05/1995 στο Δασάκι της Άχνας η Ανόρθωση, ενώ έχανε με 1-0 στο ημίχρονο, με τέρματα των Ππούνα και Γκόγκιτς πήρε τη νίκη 2-1 και εξασφάλισε και μαθηματικά δίνοντας το έναυσμα για τα πανηγύρια και τους διθυραμβικούς τίτλους.

 
Εννοείται ότι από τις αναφορές, όλων των εφημερίδων δεν έλειπε η Αμμόχωστος. 
 
Πολλές εφημερίδες, πέραν της αναφοράς στο αθλητικό φύλλο, έβαλαν την είδηση στις πρώτες τους σελίδες. 
 
Έγιναν μπόλικα αφιερώματα για τους πρωτεργάτες της επιτυχίες. Προπονητής της ομάδας ξεκίνησε τη χρονιά ο Ανδρέας Μουσκάλλης και στα τελικά στάδια τον διαδέχθηκε ο Ιορντάν Ιορντάνοφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Αμμοχώστου, πριν τους πανηγυρισμούς είχε ήδη κλείσει τον Γκεόργκι Βασίλιεφ για να καθίσει στον πάγκο την επόμενη χρονιά.
 
Το ρόστερ της ομάδας:
 
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ
Ο επίσημος γύρος του θριάμβου οργανώθηκε μία εβδομάδα αργότερα. Στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Εθνικό για το φινάλε του πρωταθλήματος. Η «Κυρία» ήδη ήταν πρωταθλήτρια και η διοίκηση της ομάδας με ανακοίνωση καλούσε τον κόσμο να πάει στο γήπεδο για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Με σφραγίδα πρωταθλήτριας η Ανόρθωση κέρδισε εμφαντικό τρόπο τον Εθνικό Άχνας διασύροντάς τον με σκορ 7-0.