Αλωνεύτης: «Πρόεδρε φέρε τα χαρτιά να υπογράψουμε και θα πάω θάλασσα»

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα ανανέωσης της συνεργασίας του ΑΠΟΕΛ με τον Στάθη Αλωνεύτη «γέννησε» ψίθυρους στα ποδοσφαιρικά στέκια. 
 

 
Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις επαφές που έχει με τον ΑΠΟΕΛ ήταν αποστομωτικός: «Μέχρι το καλοκαίρι έχουμε καιρό». 
 
 
 
Ο 34χρονος εξτρέμ πραγματοποιεί φέτος μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Αν και η χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς βρίσκοντας τον μεταξύ πάγκου και κερκίδας, γεγονός που προκάλεσε και αντιδράσεις μερίδας φίλων του ΑΠΟΕΛ, όταν πήρε την ευκαιρία από τον Τόμας Κρίστιανσεν την άρπαξε από τα… μαλλιά και έγινε βασικός και αναντικατάστατος. 
 
Ο Στάθης Αλωνεύτης διανύει την πέμπτη του σεζόν στον ΑΠΟΕΛ. Σε αυτά τα χρόνια ανανέωσε το συμβόλαιο του δύο φορές με τους «γαλαζοκίτρινους» δεχόμενος ισάριθμες φορές μείωση απολαβών. 
 
 
 
Τα λεφτά ποτέ δεν ήταν η προτεραιότητα του Αλωνεύτη, ο οποίος αποχωρώντας από την Ομόνοια, κατόπιν απόφασης του Νεόφυτου Λάρκου το καλοκαίρι του 2012, χάρισε στους «πράσινους» περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. 
 
Οι δύο ανανεώσεις με ΑΠΟΕΛ 
Το απόγευμα του Σαββάτου (28/5/16) ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Στάθη Αλωνεύτη για αναπροσαρμογή συμβολαίου που προνοεί σημαντική μείωση στις απολαβές του.
 
«Ο ποδοσφαιριστής έδειξε απόλυτη κατανόηση στο αίτημα της Διοίκησης και αποδέχθηκε την πρόταση του ΑΠΟΕΛ  για μια σημαντική μείωση στις απολαβές του. Ευχαριστούμε τον ποδοσφαιριστή για την απόφαση του», ανέφερε η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων.
 
Ήταν η δεύτερη φορά που ο Κύπριος εξτρέμ αποδέχθηκε μείωση απολαβών από τη μέρα που πήγε στον «Αρχάγγελο». 
 

Το 2013 πήγε στα γραφεία της εταιρίας με μαγιό και απευθυνόμενος στον τότε πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Φοίβο Ερωτοκρίτου είπε:

«Άτε πρόεδρε φέρε τα χαρτιά να υπογράψουμε και θα πάω θάλασσα».
 
«Συναισθανόμενος πλήρως τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, ο Στάθης Αλωνεύτης μετά από διαπραγμάτευση με τον πρόεδρο Φοίβο Ερωτοκρίτου, αποδέχτηκε σοβαρή μείωση στις απολαβές του, παρά το γεγονός ότι ήταν εξασφαλισμένος με συμβόλαιο. Η Διοίκηση ευχαριστεί τον Στάθη Αλωνεύτη για τον ψηλό επαγγελματισμό και την αφοσίωση του στην ομάδα», έγραψε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.