«Τρία εκατομμύρια για Πιέρο»

Το ενδιαφέρον από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ για τον Πιέρο Σωτηρίου, αποκαλύπτει δημοσίευμα της Le Parisien, κοστολογώντας την αξία του Κύπριου ποδοσφαιριστή λίγο κάτω από τρία εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά ότι την περίπτωση του διεθνούς επιθετικού παρακολουθούν Έβερτον, Σαουθάμπτον και Στόουκ και ομάδες της Γαλλίας, με την αξία του στράικερ των «γαλαζοκιτρίνων» να θεωρείται δελεαστική.  
 
 

Αναλυτικά το δημοσίευμα:
«Αν και η Κύπρος δεν είναι ευρέως γνωστή για την ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, αφού στην Πρέμιερ Λιγκ πέρασαν μόνο δύο Κύπριοι, οι Αλέξης Νικολάου (Τσέλσι) και Νικόδημος Παπαβασιλείου (Νιούκαστλ), άρχισε να υπάρχει ενδιαφέρον για τρίτο.
 
Οι Έβερτον, Σαουθάμπτον και Στόουκ φέρεται να ενδιαφέρονται για τον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ, Πιέρο Σωτηρίου, σύμφωνα με την Le Parisien της Γαλλίας.
 
Η Γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι η Πρέμιερ Λιγκ ενδιαφέρθηκε για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και αν είναι ελεύθερος από την ομάδα του, αφού αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην πατρίδα του, στον ΑΠΟΕΛ.
 
Οι τρεις ομάδες βρίσκουν δελεαστικά τα στατιστικά του νεαρού Κύπριου ποδοσφαιριστή, αφού μόλις στα 24 του χρόνια, σκοράρει κάθε 108 λεπτά, με 14 τέρματα στις 19 του εμφανίσεις την τρέχουσα σεζόν.
 
Μάλιστα, εκεί που οι μεταγραφές επιθετικών, αναφέρει το δημοσίευμα, κοστολογούνται μεταξύ 12 και 15 εκατομμύρια, η περίπτωση του Πιέρου που κυμαίνεται γύρω στα 3 εκατομμύρια θεωρείται εξαιρετική και μπορεί να καταλήξει σε ένα από χειμερινά παζάρια της Πρέμιερ Λιγκ.
 
Επίσης, ομάδες από το πρωτάθλημα της Λιγκ 1 της Γαλλίας, αναζητούν να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή, έχοντας στο μικροσκόπιο τον Κύπριο ποδοσφαιριστή».