«Έχω πνεύμα μαχητή, ουδέποτε τα παρατώ!»

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο σ’ ένα (μεταγραφικό) σίριαλ με πολλές ανατροπές φέρνει τον Σεντρίκ Γιαμπερέ στην Κύπρο απόψε το βράδυ (24/01), προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο συνέχισης την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ. Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ αναζήτησε, συνέλεξε και παρουσιάζει το προφίλ του 26χρονου άσου από την Κεντρική Αφρική, όπως ο ίδιος το έχει σκιαγραφήσει μέσα από συνεντεύξεις του σε γαλλικά Μ.Μ.Ε. Ιδού λοιπόν όσα έχει δηλώσει ο μεταγραφικός στόχος των πρωταθλητών για…

Γιαμπερέ: «Έρχομαι από το πουθενά!»
ΑΠΟΕΛ: Μεταγραφή αλά… Αΐλτον!

…το αγωνιστικό προφίλ του: «Μεταξύ των αρετών μου, είναι η νοοτροπία μου. Ουδέποτε τα παρατώ, έχω πνεύμα μαχητή. Ίσως αυτό αρέσει στους προπονητές μου και στα επιτελεί τους»
…τη θέση του: «Μπορώ να παίξω ακραίος αμυντικός, έχω παίξει σε άμυνα τριών. Μου αρέσει όμως και το κέντρο, διότι εκεί αισθάνομαι ότι τρέχω ακόμη περισσότερο. Και μου αρέσει να τρέχω… Μου αρέσει όμως και το κέντρο της άμυνας, όπου παίζεις πολλές φορές ένας εναντίον ενός και υπάρχουν πολλές μονομαχίες που πρέπει να κερδίσεις»
…τη σύγκριση με τον Αλού Ντιαρά: «Μ’ ευχαριστεί, διότι σε πιο νεαρή ηλικία ήταν ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες. Είναι κολακευτικό, κι ας μην τον έχω συναντήσει ποτέ. Τέτοιες συγκρίσεις μου δίνουν ώθηση να δουλεύω καθημερινά»
…τους στόχους του: «Ένας τίτλος πρωταθλήματος, ένα ευρωπαϊκό κύπελλο και ν’ αγωνιστώ σ’ ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο»
…το χαρακτήρα του: «Θέτω υπό κρίση τον εαυτό μου όλη την ώρα, κάθε μέρα. Μότο μου είναι: Μην τα παρατάς ποτέ. Να πιστεύεις στα όνειρά σου και να δουλεύεις».
…το είδωλό του: «Ο Τιετί Ανρί, διότι όταν ξεκίνησα, έπαιζα επιθετικός. Ακολούθως αγωνίστηκα ως μέσος, δεξιός χαφ, στόπερ και δεξιός μπακ!»