Όλα στραβά κι ανάποδα! (vid)

Στην πρώτη εκτός έδρας απώλεια βαθμών της μέσα στο 2017 υποχρεώθηκε η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Στο ολισθηρό από τη βροχή γρασίδι του «Τσιρείου» οι Λαρνακείς γλίστρησαν και τερμάτισαν το νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων (μετά το 1-3 από τον Απόλλωνα), καθώς υποχρεώθηκαν να συμβιβαστούν στο 1-1 με τον μαχητικό και πολύ καλά στημένο Άρη.
Χωρίς τον Άλβες, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής κατόπιν απόφασης του τεχνικού επιτελείου (δίχως ν’ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού), οι «κιτρινοπράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, αλλά δέχτηκαν την πρώτη ψυχρολουσία στο 11’, όταν από λάθος συνεννόηση των αμυντικών σε προσπάθεια απομάκρυνσης ο Μάρτινς έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Μίνιο για το 1-0.
Παρά την υπεροχή των φιλοξενούμενων η «ελαφρά ταξιαρχία» έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ (27’ Σκούρτης). Στο 41’ ο τραυματίας Λαμπάν παραχώρησε τη θέση του στον Μπόλιεβιτς και στο μοναδικό λεπτό του πρόσθετου χρόνου η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση: από σουτ του Μαλόκου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τριτσκόφσκι και κατέληξε στα δίχτυα. Το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, αλλά -προς υπεράσπιση των διαιτητών- η παράβαση έγινε αντιληπτή μόνο μετά το τέταρτο τηλεοπτικό ριπλέι.



Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ακοράν πήρε τη θέση του τραυματία Καταλά, αλλά παρά την παρουσία ακόμη ενός μεσοεπιθετικού η φιλοξενούμενη είχαν πενιχρή παραγωγή φάσεων. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ιδιακέθ υποχρεώθηκε να ξοδέψει και την τρίτη αλλαγή του ελέω τραυματισμού (Χαραλάμπους αντί Τρουγιόλς).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ τα έριξε όλα στην επίθεση. Στο 81’ γκολ του Τριτσκόφσκι ακυρώθηκε ορθώς ένεκα οφσάιντ του τροφοδότη Ορτίθ, στο 83’ ο Εγγλέζου σπατάλησε τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο, ενώ στο 93’ ο Χαραλάμπους σχεδόν εξ επαφής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Γιαννακόπουλος - Ράσμους, Μενέντεθ, Ευσταθίου, Ράντου - Παχίπης, Αουρέλιο - Παύλου (66’ Φράγκος), Μάρτινς, Αντωνίου (86’ Βέλνα) - Σκούρτης (66’ Γκονσάλες).
ΑΕΚ (4-2-3-1): Μίνιο - Tρουγιόλς (61’ Χαραλάμπους), Μόισοφ, Καταλά (46’ Ακοράν), Γαρίδο - Λαρένα, Λαμπάν (41’ Μπόλιεβιτς) - Ορτίθ, Εγγλέζου, Μαλόκου - Τριτσκόφσκι.