Αγνώριστος ο Σάλατιτς! (pics)

Στη μονοετή παρουσία του στο κυπριακό πρωτάθλημα ήταν ο παίκτης που άπαντες στην Ελβετία (ανα)γνώριζαν από την οκταετή θητεία του στην Γκρασχόπερ: ο αρχοντικός αμυντικός μέσος με το καρέ μαλλί, το γεμάτο πρόσωπο και το όχι στην εντέλεια γυμνασμένο κορμί.
Πεντέμισι χρόνια μετά την επιστροφή του στο ελβετικό πρωτάθλημα (από το καλοκαίρι του 2012 στην Γκρασχόπερ, από το χειμώνα του 2015 στη Σιόν) ο 31χρονος άσος μοιάζει… άλλος άνθρωπος. Το καρέ μαλλί αποτελεί παρελθόν, το πρόσωπο δεν είναι πια τόσο γεμάτο και όσο για το γυμνασμένο σώμα; «Ουδέποτε στην καριέρα μου είχα τέτοια φυσική κατάσταση. Το ποσοστό λίπους στο σώμα μου έγκειται στο 4,1%!» Μια απίστευτη τιμή, αφού για άτομα της ηλικίας του η φυσιολογική τιμή κυμαίνεται μεταξύ 8 και 19,9%, ενώ κάτω από το 5% θεωρείται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος, αφού το 3% είναι ζωτικής σημασίας.
«Οι συμπαίκτες μου αρχικά πίστευαν ότι ο λιπομετρητής έχει χαλάσει. Αλλά στο μεσοδιάστημα έχω ζυγιστεί πέντε φορές και πάντα το ποσοστό είναι σχεδόν το ίδιο», αποκάλυψε ο Σάλατιτς, ο οποίος αποδίδει τη μεταμόρφωσή του στη διατροφή: αποφυγή κάθε σάλτσας και νηστεία.
«Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε γα μένα. Αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ», διαβεβαιώνει ο πρώην άσος της Ομόνοιας. «Ίσως οφείλεται στις μαύρες σοκολάτες που τρώει διαρκώς», υπέθεσε ο συμπαίκτης του Έλσαντ Ζβέροτιτς. «Προφανώς ελέγχω τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων. Αλλά σε τελική ανάλυση υπάρχει και η παράμετρος μπάλα. Ο Βέρο είναι πολύ σημαντικός για μας, το παιχνίδι μας έχει τη σφραγίδα του», υπογράμμισε ο προπονητής του Πέτερ Τσάιντλερ.

Θυμηθείτε τον Σάλατιτς της Ομόνοιας..


...και δείτε τον σήμερα στην προετοιμασία της Σιόν εν όψει του β’ μισού του ελβετικού πρωταθλήματος: