Ποια Κύπρος και ποιος ΑΠΟΕΛ;

Ο ΑΠΟΕΛ είναι (ξανά) στο ψάξιμο του αντικαταστάτη του Καρλάο με τη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού να εξελίσσεται σε σήριαλ της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» από την ώρα που έδωσαν την συγκατάθεση τους για πώληση του Βραζιλιάνου στόπερ στην Τορίνο έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά για να φέρουν στον «Αρχάγγελο» ένα ποιοτικό ποδοσφαιριστή για ν’ αντικαταστήσουν επάξια τον κορυφαίο αμυντικό που είχαν τα τελευταία πολλά χρόνια.
 
 
Και χρήμα έχουν (500 χιλιάδες ευρώ μπήκε στο ταμείο της ομάδας από την πώληση του Καρλάο) και φήμη έχουν (προκρίθηκαν στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ είναι μόνιμοι θαμώνες των ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης με έξι συμμετοχές τα τελευταία χρόνια), όμως εισέπραξαν ισάριθμα «όχι» στην προσπάθεια απόκτησης των Σεντρίκ Γιαμπερέ και Γιώργου Τζαβέλλα.
 
 
 
Ο ΑΠΟΕΛ και καλό συμβόλαιο τους πρόσφερε και ιδανικές συνθήκες τους δίνει και την προοπτική συμμετοχής στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ έχει.
 
Προσέξτε, δεν μιλάμε για ποδοσφαιριστές που παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, αλλά για καλούς παίκτες που ο μεν Γιαμπερέ ήθελε να φύγει από την Ανζί για να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα από την Μπορντό και ο δε Τζαβέλλας έφυγε όπως έφυγε από τον ΠΑΟΚ και ψάχνει ομάδα για να διατηρηθεί
σε καλό επίπεδο.
 
Και όμως. Τα πιο πάνω που προσφέρει ο ΑΠΟΕΛ δεν πείθουν αυτούς τους ποδοσφαιριστές να μπουν στο αεροπλάνο και να έρθουν στην Κύπρο. Ο Γιαμπερέ (και η Μπορντό) προτίμησαν τη Φούλαμ και ο Τζαβέλλας προτιμά (όπως όλα δείχνουν) την καλύτερη (οικονομικά) πρόταση από ομάδα της Τουρκίας.
 
Το ναυάγιο στις προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ για απόκτηση κεντρικού αμυντικού αποδεικνύει πόσο δύσκολο είναι για τις κυπριακές ομάδες να προχωρήσουν σε μεταγραφές ποιότητας με μειωμένο το ρίσκο αποτυχίας. Καλοί παίκτες μπορεί να έρθουν φθηνά, με σωστό σκάουτινγκ και τύχη (χρειάζεται στις μεταγραφές), εντούτοις πότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την επιτυχία μιας μεταγραφής.
 
Αν η πιο πετυχημένη κυπριακή ομάδα των τελευταίων χρόνων, που δίχως αμφιβολία έκανε τεράστια βήματα προόδου, δυσκολεύεται να πείσει ποδοσφαιριστές που δεν είναι καν από το πάνω ράφι του μεταγραφικού παζαριού, τότε περίτρανα εξάγεται το συμπέρασμα πως το κυπριακό ποδόσφαιρο δεν είναι καθόλου ελκυστικός προορισμός και (σχεδόν) ποτέ προτεραιότητα για ένα καλό ποδοσφαιριστή που αναζητεί ομάδα.