Φανιέρος: «Δώκε και ένα εκατομμύριο για εμάς κ. Πρόεδρε»

Για όλα όσα αφορούν την ομάδα του Ερμή, μίλησε ο πρόεδρος των «φτεροπόδαρων», Λούκας Φανιέρος στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» της Cytavision. Από τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο μέχρι το γήπεδο της Αραδίππου μίλησε ο ισχυρός άνδρας του Ερμή, τονίζοντας μεταξύ άλλων και για τις κομματικές καταστάσεις που επικρατούν ανάμεσα στις ομάδες.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του Ερμή, Λούκα Φανιέρου:
 
Για το ποιόν θεώρει ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο για την εξάδα:
«Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Αν παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα από τους αντιπάλους. Αυτό είναι που εμπεδώνουμε στους ποδοσφαιριστές μέσα στα αποδυτήρια. Αν παίζουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε, είμαστε η καλύτερη ομάδα. Υπάρχουν όμως και τα σκαμπανεβάσματα στην ομάδα όπου υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, σε όλο τον κύκλο του ποδοσφαίρου. Χάνει και η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ. Το θέμα είναι της κακιάς ημέρας. Κάναμε αποτελέσματα που δεν έπρεπε να κάνουμε, όπως αυτό της Αναγέννησης, το πρώτο ματς με την Καρμιώτισσα που χάσαμε 3-0. Υποτίθεται ήταν τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε. Όπως και με την Άχνα που δεν έπρεπε να χάσουμε για μένα, όπως και με τη Σαλαμίνα. Αυτά τα παιχνίδια που μας μένουν όμως πρέπει να τα πάρουμε αναγκαστικά».
 
Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, και για τις σερί του νίκες:
«Για να καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν είναι τα ονόματα που κάνουν το ποδόσφαιρο, ο Αυγουστής είναι ένας Κύπριος που ήταν 5-6 χρόνια στον πάγκο του Απόλλωνα, πάντα υποδεέστερος ως βοηθός. Τώρα του δόθηκε η ευκαιρία και απέδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Υπάρχει ψυχολογία μέσα στην ομάδα και την βλέπουμε να αναπτύσσεται από όλες τις πλευρές δίχως να έχει τίποτα να φοβηθεί. Ακόμη λείπουν ποδοσφαιριστές πολύ καλοί για τον Απόλλωνα όπως ο Γκιέ. Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον Απόλλωνα, είναι ένα παιχνίδι 90 λεπτά και ‘γω δεν ασχολούμαι με αυτούς που μιλούν και απαντούν μόνοι τους. Ούτε τους ακούω πλέον και θα αλλάξω τακτική».
 
Ακολουθεί Ανόρθωση και Σαλαμίνα:
«Γνωρίζεται ότι παίζουμε μέσα στο γήπεδο της Ανόρθωσης. Είναι πολύ βαρετό για εμάς από τη στιγμή που αγωνιζόμαστε στο γήπεδο το δικό τους, παρόλο που είμαστε έδρα αυτή τη φορά, παραχωρήσαμε όλες τις κερκίδες, στους Ανορθωσίατες γιατί δεν μπορούμε να τους πούμε μπείτε πίσω από το γκολποστ. Είναι η συμφωνία που κάναμε με τον κύριο Πουλλαίδη, ότι παραχωρούνται όλες οι κερκίδες στο γήπεδο της Ανόρθωσης και εμείς θα είμαστε πίσω από το γκολποστ παρόλο που είμαστε γηπεδούχοι. Αυτά πρέπει να τα δει δήμαρχος, γιατί αν δεν γίνει κάτι αυτή τη χρονιά με το γηπεδικό, θα γίνουν και αλλαγές μέσα στην Αραδίππου. Αφού ορισμένοι στην Αραδίππου θέλουν να βλέπουν την ομάδα να μην πηγαίνει καλά και δεν καταλάβω τον λόγο.  Αφού έτσι θέλουν, ας αφήσουμε τον Ερμή και τα παιδία να κάθονται στα καφέ».
 
«Υπάρχουν πολλές και μεγάλες ομάδες που με ζητούν και είναι κερδοφόρες για μένα. Σε μεγάλες ομάδες μπορείς να κάνεις επιχείρηση και να βγάλεις και πολλά λεφτά όπως στο εξωτερικό. Όταν έχεις τον κόσμο και έχεις καλή διαχείριση μια ομάδα θα πηγαίνει καλά με πλάνα».
 
«Πολλές φορές μου ήρθε στο μυαλό να το κάνω αλλά μόλις το σκεφτώ για παραπάνω από ένα λεπτό, δεν μπορώ να πουλήσω τον Ερμή ή να τον αφήσω. Τον Ερμή τον κτίσαμε 5-6 άτομα, που δεν είχε καθόλου επιτυχίες. Κάναμε το κομμάτι μας σε 6-7 χρόνια και τον ανεβάσαμε εκεί, όμως θέλω να κάνω γήπεδο, θέλω να παίζω στο χωριό μου για να μπορώ να νιώθω ότι έχω ομάδα».
«Είναι φίλος μου ο δήμαρχος παρόλο που δεν τον στήριξα και είναι πολύ καλός για το χωριό και ελπίζω να τα δει αυτά».
 
«Ο Ερμής υπάγεται σε μια κομματική κατάσταση που εγώ διαφωνώ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να φύγει από τα κόμματα. Ορισμένες ομάδες που προσπαθούν να το παίξουν σε διπλό ταμπλό είναι αποτυχημένες. Δεν θα πω ονόματα».
 
«Το Παραλίμνι όπως βλέπεις βγάζει παίχτες γιατί έχει γήπεδο. Ε πως θα βγάλει η Αραδίππου αφού έχει αλώνια; Πως θα βγάλει ποδοσφαιριστές που θα πάνε σε ψηλό επίπεδο; Δεν το καταλάβουν. Μέσα στο χωρίο υπάρχει αρκετό πρόβλημα με τα ναρκωτικά, αλλά τώρα με το ποδόσφαιρο μειώθηκε η κατάσταση αυτή, αλλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να το καταλάβουν και θα είναι αργά μετά».
 
«Ο Ερμής έδωσε μέχρι τώρα 750,000  ευρώ σε ενοίκια. Με αυτά τα λεφτά αν επένδυα μέσα στο χωριό μου θα έκανα γήπεδο πρώτης κατηγορίας. Οι άνθρωποι δεν είναι επιχειρηματίες και τα λεφτά πήγαν χαμένα».
 
«Βλέπεις ο κ. Καραπατάκης σε διάστημα ενός χρόνου έκανε γήπεδο. Είπε θα το κάνει, και βλέπεις ο Πρόεδρος μας είναι ανοιχτοχέρης και του έδωσε δύο εκατομμύρια για την ΑΕΚ. Ε δώκε και ένα εκατομμύριο για εμάς κύριε Πρόεδρε, στην Αραδίππου. Σε κάποια φάση το χωριό θα ξεσηκωθεί εναντίων όλων».