10 λόγοι που «φωνάζουν» πως μπορεί για τον τίτλο

Ενώ σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος δευτερόλεπτα μετά το τέλος του ντέρμπι με την Ομόνοια και το σπουδαίο διπλό στο ΓΣΠ έβαλε τον Απόλλωνα σε τροχιά πρωταθλητισμού, ο Σοφρώνης Αυγουστή έδειξε γιατί ξέρει πολύ περισσότερο από τον καθένα το τι εστί Απόλλων.
 
Αφού ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο προπονητής της Ομόνοιας, Τζον Κάρβερ (προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις του Κύπριου τεχνικού) και όλοι σηκώθηκαν όρθιοι για να αποχωρήσουν από την αίθουσα της συνέντευξης Τύπου, ζήτησε από τον Άγλλο προπονητή να καθίσει και απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους είπε: «Ξέρω τι γίνεται τώρα στη Λεμεσό, όμως πρέπει να προσγειωθούμε».
 

Αργά το βράδυ της Κυριακής (15/1) ακολούθησε η τοποθέτηση της διοίκησης του Απόλλωνα: «Τίποτα δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε μετά τα τρία νικηφόρα ντέρμπι.... γιατί είμαστε ακόμη αρκετά πίσω».
 
Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός από τις πέντε συνεχόμενες νίκες, εκ των οποίων οι τρεις σε ντέρμπι, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει και γι’ αυτό στον Απόλλωνα φρόντισαν άπαντες να στείλουν μήνυμα προσγείωσης.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού διανύουν την καλύτερη περίοδο της χρονιάς, παρέμειναν σε τροχιά πρωταθλητισμού και έχουν όλα τα εφόδια να διεκδικήσουν τον τίτλο. Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ καταγράφει δέκα στοιχεία που το αποδεικνύουν.
1. Είναι η ομάδα που τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί (12 αγώνες) στο πρωτάθλημα.
 
2. Είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στα ντέρμπι με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ομόνοια). Μάζεψε 13 βαθμούς, έναντι 5 του ΑΠΟΕΛ, 7 της ΑΕΚ, 6 της ΑΕΛ και 3 της Ομόνοιας.
 
3. Κέρδισε τρία συνεχόμενα ντέρμπι με ομάδα της πρώτης πεντάδας, επίτευγμα που έγινε τελευταία φορά από άλλη ομάδα τη σεζόν 2013/14, όταν ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε Ερμή, Ανόρθωση και Απόλλωνα.
 
4. Με 24 βαθμούς (7 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες) είναι η ομάδα με τον καλύτερο απολογισμό σε εκτός έδρας παιχνίδια.
 
5. Το προηγούμενο μεγαλύτερο σερί νικών του στο πρωτάθλημα ήταν οι τέσσερις διαδοχικές νίκες επί Αναγέννησης, Δόξας, Εθνικού και Καρμιώτισσας. Οι «γαλάζιοι» έκλεισαν με το απόλυτο των εννέα βαθμών μια σειρά από δύσκολους αγώνες (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ομόνοια) και εφόσον περάσουν το «εμπόδιο» του Ερμή έχουν τα φόντα να φτάσουν τις 10 σερί νίκες πριν το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στην 25η αγωνιστική.
 
6. Κέρδισε εκτός έδρας ντέρμπι με πρωταγωνιστή τον τέταρτο (!) εξτρέμ του (Σαρδινέρο), ο οποίος βρέθηκε στο αρχικό σχήμα λόγω της απουσίας του Μπεντόγια. Απόδειξη του βάθους που έχει στο ρόστερ.
 
7. Ο Σοφρώνης Αυγουστή «ανέστησε» ποδοσφαιριστές (Χάμπος Κυριάκου, Πίεχ, Σαρδινέρο) που είχε ξεχασμένους στον πάγκο ο Πέδρο Εμάνουελ, ενώ άλλοι (π.χ. Ρομπέρζ) εμφανίζονται αναγεννημένοι με τον Κύπριο κόουτς στον πάγκο.
 
8. Έχει θεωρητικά ευκολότερο πρόγραμμα από τους ανταγωνιστές του μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και εφόσον δεν εμφανίσει παθογένειες του παρελθόντος θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι η διαφορά των έξι
βαθμών από την κορυφή θα μειωθεί ακόμη περισσότερο μέχρι την 26η αγωνιστική.
 
9. Είναι η ομάδα που ολοκλήρωσε πιο γρήγορα από όλες τις μεταγραφικές της κινήσεις τον Ιανουάριο. Ήξερε τι ήθελε, το «ψώνισε» και πρόσθεσε στη «φαρέτρα» της ποδοσφαιριστές που αποτελούν επιπλέον επιλογές για την τεχνική ηγεσία εν αντιθέσει με άλλες ομάδες που είτε δεν ενισχύθηκαν ακόμα σε θέσεις που πονάνε (π.χ. η Ομόνοια με αμυντικό) είτε περιμένουν από τους νεοαποκτηθέντες να βγάλουν το «φίδι» από την τρύπα (ο ΑΠΟΕΛ με τον αντικαταστάτη του Καρλάο και η
ΑΕΛ με τους Πίτι και Μπλάνκο).
 
10. Με 42 γκολ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ που έχει 45, έχοντας όμως παίξει δυσκολότερους αγώνες. Δυο ποδοσφαιριστές του είναι πολύ κοντά στο να πετύχουν προσωπικό ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα. Ο Ντα Σίλβα με 8 τέρματα ισοφάρισε την περσινή του επίδοση, ενώ ο Παπουλής με 12 υπολείπεται δύο τερμάτων για να φτάσει τα 14 γκολ που σημείωσε τη σεζόν 2014/15
 
 

Δειτε Επισης

Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία
Το... κρυμμένο μουσείο της Coca Cola του Μάριου στην Ακρόπολη-«Ζούμε για το “82” και μία Coca Cola»
Η αυτοδίδακτη ζωγράφος που διατηρεί μαγαζάκι με χειροποίητα στην καρδιά του Παλαιχωρίου (pics)