Πόσα εξοικονόμησε από τις αποχωρήσεις ο ΑΠΟΕΛ

Πέντε ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ αποχώρησαν από τον «Αρχάγγελο» στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε.
 
Πρόκειται για τους Καρλάο (μεταγραφή στην Τορίνο), Μπρεσάν, Σέρτζιο, Λάτσι και Πιατκόφσκι. Ο ΑΠΟΕΛ έχει, πλέον, το δικαίωμα για τρεις μεταγραφές (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ του ΡΕΠΟΡΤΕΡ) και εξοικονόμησε ένα σημαντικό κονδύλι από τους μισθούς που θα κατέβαλε στους εν λόγο ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος της σεζόν, πέραν του μισού εκατομμυρίου που μπήκε στο ταμείο της εταιρείας από την πώληση του Καρλάο.
 
 
Ο Βραζιλιάνος είχε απολαβές 280 χιλιάδες ευρώ ετησίως, επομένως ο ΑΠΟΕΛ αποταμιεύει 140 χιλιάδες ευρώ. Λίγο πιο κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ εξοικονομούνται από τις αποχωρήσεις των Μάριο Σέρτζιο και Καζίμ Λάτσι.
 
Όσον αφορά τον Μπρεσάν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΑΠΟΕΛ κατέβαλε ένα ποσό κοντά στις 70 χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για διακοπή συμβολαίου του Βραζιλιάνου μέσου, ο οποίος είχε συμβατικές υποχρεώσεις με τους «γαλαζοκίτρινους» μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ο Μπρεσάν ήταν από τους ακριβοπληρωμένους στον «Αρχάγγελο» με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούσαν τις 250 χιλιάδες ευρώ ετησίως, άρα ο ΑΠΟΕΛ γλυτώνει ένα ποσό κοντά στις 50 χιλιάδες ευρώ (αφαιρείται το ποσό της αποζημίωσης) που θα κατέβαλε ως μισθούς στον ποδοσφαιριστή μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου.
 
 
Ένα ποσό κοντά στις 50 χιλιάδες ευρώ αποταμίευσε ο ΑΠΟΕΛ και στην περίπτωση του Ματέους Πιατκόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός «πλήγωσε» το ταμείο των πρωταθλητών την τελευταία διετία, καθώς εισέπραξε πέραν των 250 χιλιάδων ευρώ χωρίς να προσφέρει το παραμικρό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
 
 
Συνολικά, ο ΑΠΟΕΛ αποταμίευσε πέραν των 300 χιλιάδων ευρώ ποσό που θα κατέβαλλε ως μισθούς στους πέντε ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν μέχρι το τέλος περιόδου. Αν προστεθεί το μισό εκατομμύριο που εισέπραξαν οι «γαλαζοκίτρινοι» από την πώληση του Καρλάο η… σούμα βγάζει 800 χιλιάδες ευρώ. «Ζεστό» χρήμα που αρκεί για τρεις ποιοτικές προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε.