Ο Γκονσάλβες αναγεννήθηκε από τις στάχτες του

Μόνο και μόνο ότι ο Ίσμαελ Γκονσάλβες κλείνει ένα χρόνο παρουσίας στην Ανόρθωση – στη δεύτερη του θητεία – αποτελεί σημείο αναφοράς για την καριέρα του.
 
Ο ποδοσφαιριστής από την Γουινέα-Μπισάου πρωτοήλθε στην «Κυρία» τον Ιανουάριο του 2015 και με τις εμφανίσεις του «υποχρέωσε» τη διοίκηση Χρήστου Πουλλαΐδη να τον αγοράσει από την Ρίο Άβε δίνοντας 200 χιλιάδες ευρώ.
 
Σύντομα όμως παρουσίασε τάσεις φυγής και η Ανόρθωση αφού εισέπραξε 350 χιλιάδες ευρώ τον παραχώρησε στην Αλ-Ετιφάκ. Έξι μήνες αργότερα όμως επέστρεψε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
Από το 2012, οπότε και αποκτήθηκε από την Ρίο Άβε, ο Γκονσάλβες δεν στέριωσε σε καμία ομάδα πέραν των έξι μηνών. Συνεπώς η συνεχή παρουσία του στην Ανόρθωση αποτελεί ρεκόρ για τον ίδιο τα τελευταία χρόνια.
 
Ο Γκονσάλβες, παρά την κακή χρονιά της Ανόρθωσης, είναι από τους ποδοσφαιριστές που παλεύουν να διασωθούν από το ναυάγιο. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά προηγείται και στη λίστα με τους ασίστ.
 
Με τα δύο τέρματα που σκόραρε στο τελευταίο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα έφθασε τα έξι γκολ. Πέτυχε δηλαδή το 1/3 των τερμάτων της Ανόρθωσης. Η συνεισφορά του δεν σταματά εδώ, καθώς στο ενεργητικό του έχει και δύο ασίστ.