ΑΠΟΕΛ: Ο 16χρονος Σεργκέι Γκρούμπατς που κάνει θραύση στον «Αρχάγγελο»

Το όνομα Σεργκέι Γκρούμπατς ίσως να μην λέει και πολλά στους πλείστους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Οι καλά γνωρίζοντες, όμως, πρόσωπα και καταστάσεις στον «Αρχάγγελο» σίγουρα θα έχουν ακούσει ή ενημερωθεί για το παιδί «θαύμα» που διατηρούν στις ακαδημίες τους οι «γαλαζοκίτρινοι».
 
Ο 16χρονος Σεργκέι Γκρούμπατς που κατάγεται από το Μαυροβούνιο και ζει μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία περίπου έξι χρόνια αποτελεί το «next big thing» του ΑΠΟΕΛ.
 
Γιος του πρώην ποδοσφαιριστή του Διγενή Βάνια Γκρούμπατς, του Μαυροβούνιου στράικερ που αγωνίσθηκε στους πράσινους της Μόρφου τη σεζόν 2003-04 και έκανε σπουδαία καριέρα στο Αμβρούργο.
Επιλογή Πρόδρομου Πετρίδη
Το ταλέντο του Σεργκέι Γκρούμπατς διαφάνηκε από παιδική ηλικία. Το «μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά» και το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο. Σε ηλικία 11 χρόνων προπονήθηκε στις ακαδημίες της Φίτεσε, ενώ ένα χρόνο αργότερα επέδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του η Μάντσεστερ Σίτι.
 
Ο πιτσιρίκος Μαυροβούνιος είχε εντυπωσιάσει και τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος τον παρακολούθησε να αγωνίζεται στον Διγενή Μόρφου.
Λίγο αργότερα οι «γαλαζοκίτρινοι» προσέγγισαν τον Διγενή και πήραν του Σεργκέι στον «Αρχάγγελο» σε ηλικία 14 ετών. Στους U15 ξεχώριζε σαν τη μύγα στο γάλα. 18 γκολ σε εννέα αγώνες πέτυχε στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και πήρε από νωρίς… προαγωγή για την ομάδα U17.
 
Στα 16 του χρόνια πλέον ο Σεργκέι είναι ο ηγέτης του ΑΠΟΕΛ στην ομάδα U17 (παίζει ως επιτελικός μέσος και ως επιθετικός) και άπαντες ευελπιστούν ότι η ραγδαία εξέλιξη του θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια θ’ αποτελέσει βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας.

Διεθνής με το Μαυροβούνιο
Το ταλέντο του Σεργκέι δεν περνά απαρατήρητο στην πατρίδα του, όπου είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής U17. Μάλιστα, σκόραρε με τη φανέλα του Μαυροβουνίου στο ισόπαλο 1-1 με την Τσεχία φιλικό που έγινε προ ημερών.
 
Στον ΑΠΟΕΛ φρόντισαν, έχοντας τη συγκατάθεση του Σεργκέι και του πατέρα του, ν’ αποκτήσει ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής κυπριακή υπηκοότητα.
 
 

Δειτε Επισης

Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία
Το... κρυμμένο μουσείο της Coca Cola του Μάριου στην Ακρόπολη-«Ζούμε για το “82” και μία Coca Cola»
Η αυτοδίδακτη ζωγράφος που διατηρεί μαγαζάκι με χειροποίητα στην καρδιά του Παλαιχωρίου (pics)