Τα λάθη της διαιτησίας και η θύελλα διαμαρτυριών

Μερικές δύσκολες αποφάσεις είχαν να πάρουν η διαιτητική ομάδα στο παιχνίδι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ. Έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Γιώργου Νικολάου και του βοηθού Μάριου Δημητριάδη έχει η Ομόνοια για κάποιες υποδείξεις. Οι πράσινοι μάλιστα μιλούν καθαρά για αλλοίωση του αποτελέσματος.
 
-Στο 16’ η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά από ανατροπή του Ντε Καμάργκο από τον Καρλίτος. Σωστά υποδείχθηκε το πέναλτι. Ο διαιτητής έκρινε ότι θα έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα, όπως και έγινε. Από την Ομόνοια διαμαρτύρονται ότι δεν έπρεπε να δοθεί κόκκινη, αλλά η φάση σήκωνε απλά κίτρινη.
Απλά σημειώνουμε ότι ο νέος κανονισμός αναφέρει: «Καταργείται η κόκκινη κάρτα στη λεγόμενη "τριπλή τιμωρία". Με λίγα λόγια, αν κάποιος παίκτης σταματήσει αντικανονικά αντίπαλο σε φάση που είναι προφανής ευκαιρία για να επιτευχθεί γκολ, θα αποβάλλεται μόνο αν το χτύπημα είναι εκ προθέσεως ή βίαιο. Αν είναι ακούσιο, αν ο παίκτης έκανε φάουλ στην προσπάθειά του να αμυνθεί, τότε θα βλέπει μόνο κίτρινη κάρτα. Δηλαδή σε περίπτωση πέναλτι από τον τελευταίο παίκτη, ο παίκτης δεν θα δέχεται κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι, αν το μαρκάρισμα δεν είναι σκληρό.
 
Το παραπάνω δεν ισχύει αν η παράβαση είναι κράτημα, τράβηγμα ή σπρώξιμο ή ο παραβάτης παίκτης δεν προσπαθεί να παίξει τη μπάλα. Επίσης, αν δεν υπάρχει πιθανότητα για τον παίκτη που κάνει το μαρκάρισμα, να παίξει τη μπάλα ή η παράβαση είναι μια από αυτές που τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα οπουδήποτε αυτή συμβεί στον αγωνιστικό χώρο (π.χ. σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι, βίαιη διαγωγή κλπ), όπου σε αυτές τις περιπτώσεις επιφέρει την κόκκινη κάρτα».
 
 
 -Η Ομόνοια υποστηρίζει ότι ο Πιέρος Σωτηρίου ξεκίνησε από θέση οφσάιντ στο τρίτο γκολ του ΑΠΟΕΛ (38’).
 
-Στο 50’ υπήρξε κλωτσιά του Αλεξάνδρου στον Κωνσταντινίδη, εντός περιοχής, με τον διαιτητή Γιώργο Νικολάου να υποδεικνύει την παράβαση. Μετά, όμως, από παρέμβαση του βοηθού Μάριου Δημητριάδη δόθηκε τελικά φάουλ έξω από την περιοχή – από την εκτέλεσή του προήλθε το γκολ των πρασίνων.