Κάρβερ στους «αιώνιους» πάγκους 46 χρόνια μετά

Ο Άγγλος τεχνικός της Ομόνοιας, Τζον Κάρβερ, το Σάββατο (3/12) θα καταγράψει στο ιστορικό του το πρώτο του ντέρμπι αιωνίων αλλά και ακόμη ένα γεγονός που θα μπορούσε να περάσει και απαρατήρητο. Τον συνονόματο και ομοεθνή του Τζέσε Κάρβερ που δεν κατάφερε να συναντήσει απέναντι του, αν και πέρασαν και οι δύο στα ποδοσφαιρικά τους χρόνια από την Νιούκαστλ.
 
Ο Τζέσε Κάρβερ διετέλεσε ως προπονητής δύο θητείες στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ, έχοντας παράλληλα στο ιστορικό του ομάδες όπως τη Γιουβέντους, Λάτσιο, Τορίνο και Ρόμα. Την πρώτη του εμφάνιση ο Βρετανός στον πάγκο των «γαλαζοκιτρίνων» έκανε την περίοδο 1962-63, όπου το ΑΠΟΕΛ πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και αναδείχθηκε κυπελλούχος για πέμπτη φορά στην ιστορία του.    
 
Στη δεύτερη του θητεία ο Κάρβερ τη χρονιά 1969-70, οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν την 4η θέση στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο αποκλείστηκαν από τον Πεζοπορικό στον ημιτελικό.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και τις δύο θητείες του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ο Τζέσε Κάρβερ ήταν περαστικός, αφού στην πρώτη αντικαταστάθηκε από τον Φράνκλιν και την δεύτερη τον Ανδρέα Λαζαρίδη.
 
Δείτε τις ομάδες που υπηρέτησε ως προπονητής ο Τζέσε Κάρβερ: